Yıldız : Ramazan eğlence ayı değil, ibadet ayıdır

Yıldız : Ramazan eğlence ayı değil, ibadet ayıdır
Saadet Partisi (SP) Bafra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, belediyelerin Ramazan etkinlikleri adı altında yapılan bazı programları eleştirdi.

Yıldız, "Ramazan ayı Kur'an ve tefekkür ayı olarak idrak edilip yaşanması gerekirken, bu tarz etkinliklerle vur patlasın çal oynasın mantığı ile eğlence ayı olarak yaşama dönüşmektedir. Bu kabul edilir ve yaşanabilir bir İslam inancı ve şekli değildir. Bu mübarek gün ve geceler biz Müminler için kaçırılmaz fırsatlardır. Böylesi mübarek günlerin zevk, sefa ve eğlenceyle geçirilmesi yanlıştır. Ramazan ayı Kur'anı anlama ve yaşama, yetime, yoksula, komşuya daha farklı bir hissiyatla yaklaşma ayıdır." dedi.

"Bu rahmet ve mağfiret ayının eğlencelerle, konserlerle geçirilmesi mahvoluşun resmidir." diyen Yıldız, "Bugün her zamankinden daha, maneviyattan uzak, ahlak dairesinin dışında ve hak, hakikat dini olan İslam dininin vecibelerinden uzağız. Ramazan ayının gelişiyle manevi bir havaya girip tefekkür edip, Kur'an-ı anlayıp onu hayatımıza tanzim etmeye çalıştığımız bu günlerde Ramazan eğlencesi adı altında Ülkemizin hemen, hemen her yerinde organize edilen eğlence, konser ve şenliklerle insanımızın manevi açlığını gidermesi engellenmekte ve Ramazanın bu güzel havasını teneffüs etmesine mani olunmaktadır." şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum