Müdürlük var, turist yok

Müdürlük var, turist yok
Karadeniz de en uzun sahili bünyesinde barındıran Denizi, doğa harikası yeşili, konaklama tesislerinin yanı sıra tarihi ve kültürel bir çok değeri olan Samsun şehri bu potansiyeline rağmen turizm pastasından pay alamıyor.

Dünya'daki 1 trilyon dolarlık turizm pastasından Türkiye, yılda 30 milyar dolar pay alırken, Karadeniz de yerli ve yabancı turist ağırlayan şehirler arasında Samsun'un adı bile geçmiyor.

Karadeniz şehirleri arasında özellikle Arap Turizminin en gelişmiş olduğu şehir sıralamasında Trabzon başı çekiyor. Uzungöl ve diğer doğal güzellikleri bünyesinde barındıran şehrin yurt dışı tanıtım çalışmalarına önem vermesinde bunun en önemli etken olduğu belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'în kişisel gayretleri ile son dönemde bir atılım içine giren Samsun şehrinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu konu da ne çalışma yaptığıysa bilinmiyor.

Hala yeterli seviyede Müzesi bile bulunmayan ve tarihi eserleri ile birlikte paha biçilemeyen hazineleri depolarda çürümeye yüz tutan Samsun'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün radikal adımları atamaması tepki topluyor.

Şehrin yurt içi ve yurt dışı tanıtımında öncü rol üstlenmesi gereken Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün şehrin turizmini canlandıracak hiç bir proje de yer almaması Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal'ın da çalışma performansını sorgulatır hale geldi. Samsun Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum