Şimşek'ten Hitler ve Mussolini'örneği

Şimşek'ten Hitler ve Mussolini'örneği
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "12 yıldır süregelen bu iktidarın artık şanzımanı dağılmış, balataları sıyırmış ve duvara toslamıştır.

Yaptığı beceriksizliği haksız ve hukuksuzluğu çoğunluk iradesine dayanarak üstünü örtemez. Demokrasilerde seçim olmazsa olmazdır. Ancak her şey değildir. Tarih bu çoğunluk iradesini kötü kullanan iktidar ve kişilerle doludur. Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse Hitler ve Mussolini de çoğunluk iradesiyle iktidara gelmişler. Ancak diktatör bir rejim yaratarak ülkelerini felakete götürmüşlerdir." dedi.


Milletvekili Şimşek, bir basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Türkiye bugün hepimizin izlediği gibi çok önemli bir süreçten geçmektedir. Yakında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu bakımdan çok önemlidir. Bu seçimler inşallah diyorum ki ülkemiz için bir normalleşme sürecinin başlangıcı olur. Çünkü bu seçimler gerçekten de normal bir cumhurbaşkanlığı seçimi değildir. Ya ülkemiz ayrışmanın ötekileştirmenin bölünmenin haksızlığın, hukuksuzluğun, sindirmenin devam ettiği bir süreci yaşayacak ya da tüm vatandaşlarımızın Adalete, hukuka güvenen, hukuk karşısında eşit bireyler olarak yaşayacağı kimsenin ben hükümete karşı şöyle bir laf etmiştim acaba yarın polisler kapımı çalar mı, işyerimi maliye müfettişleri basar mı demeyeceği bir sürecin başlangıcına adım atacaktır. Onun için cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemlidir." şeklinde konuştu.


Ekmeleddin İhsanoğlu'nun milletin tamamını kucaklayacak, çatı adayı olarak kabul görüldüğünü ve milletin önüne bir şans olarak getirildiğini kaydeden Şimşek, "Sayın Başbakan'ın önderliğinde bu hükümet sadece iç politikada, adalette, güvenlikte, adam kayırmacılıkta, haksızlık ve hukuksuzluk yapmakta kalmamış, dış politikada uluslararası ilişkilerde günübirlik politikalarla diplomasiden uzak büyük bir beceriksizlik örneği göstermiştir. Ülkemiz dünyada gittikçe yalnızlaşmış, itibar kaybetmiştir. Vatandaşlarımızda ilk başlarda büyük heyecan uyandıran AB macerası da izlenen yanlış politikalar sonucu böylece suya düşmüştür. Politikayı bir algı yönetimi olarak gören Sayın Başbakan nabza göre şerbet vererek zaman zaman halkın dini duygularını politikasına alet ederek gerçekleri vatandaşın gözünden kaçırmayı başarmıştır. Ancak çekirgenin artık zıplayacağı yer kalmamış gerçekler tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum