Lovelet’te Muhteşem Hüsn ü Hat Sergisi …

Lovelet’te Muhteşem Hüsn ü Hat Sergisi …
Karadeniz Bölgesi'nin en büyük outlet yaşam merkezi olan Lovelet Outlet Alışveriş Merkezi, tarih kokan sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ramazan ayı boyunca sergilenecek birbirinden özel ve önemli hat eserleri şimdiden ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş durumda devam ediyor.
Hattat Av. Halil İbrahim Alperen ve Antik El Sanatları Merkezi Sahibi Ata Arvas'ın koleksiyonlarından oluşan sergide eski-yeni ünlü hathatlarınküfi, talik,nesih,sülüs,celi,divani ve celi divani koleksiyonluk hatlarından oluşan 120 eserin yanı sıra eski el işleri oyaları, Osmanlı el işlemeleri,antika yüzde yüz yün el ipliği, ve kök boyadan yapılmış halı, kilim, cici seti ile antika Osmanlı el yapımı rahleler ve el yazmalı eserleri ile taş baskı eserler sergileniyor. Lovelet Alışveriş Merkezi'nde Ramazan boyunca açık kalacak sergi de koleksiyonlarını sunan Antik El Sanatları Merkezi Sahibi Ata Arvas. ' Samsun'da eski Osmanlı mirası eserlerin daha çok tanıtılması, değerlerinin daha çok idraki ve ecdat yadigârının daha çok ön plana çıkmasını hedefliyoruz. Dedi.
Lovelet Outlet Alışveriş Merkezinde Hüsn ü hat sergisinin verdiği tarihi heyecan alışveriş merkezinin her sokağına yansımış bulunmakta…Lovelet'te ramazan çok neşeli ve renkli kareler vererek devam ediyor. Birbirinden ayrı sergiler, feshane sokakları, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ramazan eğlenceleri ve daha niceleri…7'den 70'etüm ziyaretçilerine keyifli dakikalar sunan Lovelet Avm Yönetimi, kukla gösterilerinden ateş cambazına, Hacivat-Karagöz orta oyunundan hokkabaza kadar çok sayıda özel programı çocuklara ve gençlere tanıtıp yaşatarak gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor. Süheyla Büyükkal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.