TED SAMSUN KOLEJİ AB PROJE GRUBU İNGİLTERE’DE

TED SAMSUN KOLEJİ AB PROJE GRUBU İNGİLTERE’DE
TED Samsun Koleji Özel Lisesi öğrencileri 15- 23 Haziran 2014 tarihleri arasında Avrupa Birliği Gençlik Projesi çalışmaları kapsamında Cambridge ve Londra'da etkinliklere ve atölye çalışmalarına katılmak üzere İngiltere'ye gitti.

15 Haziran'da proje ortakları Balik Arts ve Community Matters yetkilileri tarafından karşılanan TED Samsun Koleji proje grubu öğrencileri ve öğretmenleri 16 Haziran'da etkinliklerine Blik Arts yetkilileriyle planlama, bilgilendirme toplantısı yaparak başladı. Daha sonra Cambridge Belediye Başkanı Gerri Bird tarafından kabul edilen grubun bir sonraki etkinliği Cambridge Üniversitesi Trinity College Ancient Philosophy öğretim üyesi , Nicholas Denyer tarafından gerçekleştirilen oturumda Anadolu Filozoflarından Diyojen'i bir de Nicholas Denyer'dan dinlemek idi.
17 Haziran'daki etkinliklerde Cambridge Üniversitesi Emmanuel College Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğretim üyesi Ayşe Zarakol ile bir araya gelen proje grubu öğrencileri Avrupa Değerleri, Anadolu filozoflarının Avrupa değerleri üzerindeki etkileri ve Uluslarası ilişkiler konusunda fikir alış verişinde bulundular. Aynı gün Cambridge Arkeoloji ve Antropoloji Müzesini ziyaret eden gençler geçmişe keyifli bir yolculuk yaptılar.
18 Hazirandaki programlarına Cambridge Ethnic Community Forum'u ziyaret ederek başlayan gruba yönetici Eddie Stadnik, İngiltere'deki azınlıklarla ilgili çalışmalar ve azınlık hakları ile ilgili konularda bilgi verdi. Programlarına Trinity College'ın dünyaca ünlü Wren Kütüphanesini ziyaret ederek devam eden öğrenciler gördükleri Isaac Newton'un kendi kütüphanesi'nden gelenler kitaplar, Shakespeare'in bazı eserlerinin ilk basımları, 16.yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu kıyafetleri ve o dönem İstanbul'da bulunan Sultanahmet Camisi, Ayasofya gibi çok değerli, nadir bulunan eserlerin renkli orijinal çizimleri gibi eserlere hayran kaldılar. Öğleden sonra Refugee Week Picnic'e katılan öğrenciler hem piknik yaptılar hem de Cambridge Üniversitesi öğrencileri ile Anadolu Filozoflarını ve Avrupa Değerlerini tartıştıkları bir atölye çalışması gerçekleştirdiler.
19 Haziran TED Samsun Koleji AB Proje Grubu “Bilgelik Sevgisi” öğrencileri Londra ziyaretini gerçekleştirdiler. Parlamento Binasında Cambridge Milletvekili Julian Huppert tarafından kabul edilen grup, bir saatlik oturumda milletvekili Julian Huppert'e Avrupa Parlamentosu Seçimleri, Avrupa Değerleri, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili görüşlerini ile ilgili sorular sordular, görüş alış verişinde bulundular. Parlemento Binasındaki toplantının ardından öğrenciler Original Sight Seeing Tour'a katıldılar ve üstü açık otobüste üç saat Londra'nın tarihi ve turistik yerlerini gezip görme olanağı buldular.




20 -21 Haziran günleri proje ile ilgili çalışmalarına devam eden tüm proje üyeleri hazırlanacak kısa film üzerinde çalıştılar, Fitzwilliam Müzesini gezdiler. Nehir kenarında ve fuar alanında yürüyüş yaptılar.
22 Haziran'da Cambridge Turkish Speaking Community'nin düzenlediği kahvaltı ve piknik etkinliğine katılan öğrenciler, İngiltere'deki ikinci atölye çalışmalarını bu ülkede yaşayan Türkiye kökenli İngiliz vatandaşı gençlerle Anadolu Filozofları ve Avrupa Değerleri'ni tartışarak gerçekleştirdiler.
TED Samsun Koleji Proje Grubu öğrencileri 23 Haziran günü tüm etkinliklerini gerçekleştirmenin ve tüm sorumluluklarını yerine getirmenin mutluluğuyla Türkiye'ye döndüler.





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.