Terme’de Amazon Köyü Kurulacak

Terme’de Amazon Köyü Kurulacak
Samsun Yerel Tarih Gurubu dönem Başkanı Emin Kırbıyık gurup üyeleri Refik Baskın ve Gülhanım Civelekoğlu ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Başkan Kul ile birlikte ilçenin çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulunan dönem başkanı Kırbıyık “Terme'de amazon gerçeğinin ön plana çıkarılmasının gerektiğini belirtti.”
Samsun Yerel tarih gurubu dönem başkanı emin Kırbıyık gurup üyeleri Refik Baskın ve Gülhanım Civelekoğlu ile beraber Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret etti. Amazon kadın savaşçılarının Gölyazı Bölgelerinin yanı sıra Ambartepe Mahalllesinde yaşadığına dair tespitlerin olduğunu ifade etti.
Amazon Kadın Savaşçıları

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Eski Gölyazı Belediye Başkanı ve Terme Belediye Meclis Üyesi İsa Baş, Samsun Yerel Tarih gurubu dönem başkanı Emin Kırbıyık ve ziyaretçiler ilçenin Gölyazı mahallesinde incelemelerde bulundu. Gölyazı mahallesinin konum itibarı ile bahsedilen rivayetlerin gerçekliğini yansıttığına vurgu yapan dönem başkanı Kırbıyık, “Amazon kadın savaşçılarıyla ilgili mitolojik hikayelerde yer alan bölgeler Ambartepe çevresinde Kızlar Yaylası, Kırk Kızlar Mezarlığı, Kızlar Çermiği, Boğmalık Yaylası yerleriyle örtüşmektedir. Bölgede bulunan eserlerde bize bölgede Amazon kadın savaşçılarının yaşadığı dönemi de kapsayan günümüzden 5 bin yıllık yaşam izlerini gösteriyor. Terme Çayı ile Akkuş Yayları arasında M.Ö. 1200 ile M.S. 200 yılları arasında Gölyazı ve Ambartepe Mahallesinin' de içinde olduğu bu bölgede Amazon kadın savaşçıların yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu kapsamda bölge hem doğal güzellikleri hem de tarihi özellikleriyle çok önemli bir turizm kapasitesine sahip. Bu konuda Terme Belediyesinin yapacağı çalışmalarda gurup olarak her türlü desteği vereceğiz ve belediyenin yanında yer alacağız.” diye konuştu.
Amazon Köyü Kurulacak
Terme'de amazon gerçeğinin dünya tarafından bilindiğine işaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Terme ve amazon gerçeği rivayetlerden öte artık bilimsel gerçeklere dayanmıştır. Konu ile alakalı kurum dernek ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Yapılacak araştırma ve çalışmalar sonunda ilçemizin Gölyazı mahallesinde amazon köyü kurulması için projeler geliştireceğiz. Ziyaretleri ve konuya duyarlılıkları nedeni ile Samsun Yerel Tarih gurubu üyelerine teşekkür ederim. Hacer Kaya


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.