SAMSUN MAVİ BAYRAKLI PLAJA KAVUŞACAK

SAMSUN MAVİ BAYRAKLI PLAJA KAVUŞACAK
SAMSUN İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, kentte bulunan plajların mavi bayrak alması için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki görevlisinin yaptıkları ilk incelemede mavi bayrak almaya en yakın plajın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Fener Plajı olarak görüldüğünü söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun'da mavi bayrak sahibi plaj bulunmadığını belirterek bu ihtiyacın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. Ünal, Mavi Bayrak şartları konusunda kurumları bilgilendirmek ve Samsun sahilinde inceleme yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan iki görevlinin geçen hafta kente geldiğini söyledi. Görevlilerin Samsun'un 205 kilometrelik sahilinde inceleme yaptığını belirten Ünal, "Turizm açısından sahilimizde ve plajlarımızda inceleme yaptılar. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya katılıp, mavi bayrak alımanıın şartları ile plajlardaki mavi bayrağın turizm açısından önemini anlattılar. Yapılan çalışma sonrasında iki görevli Samsun'un mavi bayrak açısından turizm değerlendirmelerini yer alacağı bir rapor hazırlayacak. Bu rapor plajlara mavi bayrak alımı için de katkı sağlayacak" dedi. Samsun'da mavi bayraklı plaj bulunması ve sayısının artmasının kentin turizmine katkı sağlayacağını söyleyen Yüksel Ünal, "Mavi bayrak temiz deniz suyu, temiz plaj anlamına geliyor. Bir kalitenin simgesi de diyebiliriz. Özellikle yurt dışından gelen turistler denize girerken mavi bayraklı plajları daha çok tercih ediyorlar. Bu anlamda bakanlık görevlilerimiz tarafından yapılan incelemede mavi bayrak almaya en yakın plaj olarak Fener Plajı görüldü" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.