BİR MİLYON YEDİYÜZ BİN TL ÖDENEK

BİR MİLYON YEDİYÜZ BİN TL ÖDENEK
Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet YENİ Samsun Teknoloji Geliştirme ve Kuluçka Merkezi İşi için 1 milyon 700 bin TL'lik para aktarıldığını ifade etti.

Ahmet YENİ, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, 1 Nisan 2014 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmek üzere teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşu, işleyişi, yönetim ve denetimi ve bunlarla ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumlulukları ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin esasları belirlemişti.

Kentlerin ve ülkelerin gelişimi bakımından önem ifade eden Teknoparklar sanayi ve üniversitenin buluşma noktalarıdır. Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri önemli bir kalkınma aracı olarak değerlendirilen Teknoparklar Türkiye'de doksanlı yıllarda gündem gelmiştir. Hamdolsun bu fikri gerçeğe dönüştürmek Ak Parti'ye nasip olmuştur. Yasayı takiben 43 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmiştir. Kısa sürede bunlardan önemli sonuçlar elde edilmiştir.

Samsun Teknoparkın 2012 Mayıs ayında temelini attık. Samsun'a 3.8 milyon liralık bir yatırımın gerçekleşmesini sağladık. Şimdi de Samsun Teknoloji Geliştirme ve Kuluçka Merkezi İşi için 1 milyon 700 bin TL'lik bir para aktardık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ödeneği Samsun'a aktardı. Şimdi ilgili proje doğrultusunda Samsun Teknoloji Geliştirme ve Kuluçka Merkezi yapımını tamamlayacağız.

Samsun'da sanayici ve akademisyenlerimiz el birliği ile çalışacak ve inşallah çok verimli güze çalışmalar gerçekleştirilecek. Çok çeşitli destekler ve teşvikler sağlıyoruz. Samsunlu kardeşlerimin bundan faydalanmalarını, teknoparkla beraber hareket etmelerini rica ediyorum. Yapılan yatırımların her biri kentimiz için çok önem ifade ediyor. Bu yatırımında hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.