'26 Ağustos'ta siyaset sahnesindeyiz'

'26 Ağustos'ta siyaset sahnesindeyiz'
BAK Hareketi Samsun İl Başkanı Mehmet Cürebal BAK Partisinin kuruluşunun 26 Ağustos 2014 tarihinde olacağını söyledi.

Cürebal 'Türk milletinin en şanlı zaferleri 26 Ağustos'ta yaşandı. Biz de bu destanlara bir yenisini eklemeye geliyoruz' dedi.

SAMSUN'da AÇIKLANDI

Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi (BAK Parti) adında kurulan ve kamuoyunda heyecan yaratan yeni siyasi oluşumun resmi kuruluş tarihi Samsun'da açıklandı. İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları ve Harekette görev alacak heyetle toplantı düzenleyen BAK Hareketi Samsun İl Başkanı Mehmet Cürebal, “26 Ağustos 2014 tarihi Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi parti adıyla kuruluş günüdür. Yeni oluşum, ülkemizde yaşanan siyasi tıkanıklığa ve alternatifsizliğe bir çözüm olacak. Yeni bir vizyon yeni bir lider Sayın Genel Başkanımız Fahrettin Korkmaz ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erol Önder bey bu müjdenin Kurtuluşun şehri Samsun'dan yapılmasını bizzat istediler. Vatanımıza milletimize Müjdeler olsun.” dedi.


BAĞIMSIZ HALK GİRİŞİMİ

Cürebal, 'BAK Hareketi gücünü Anadolu Halkının tarihsel ruh köklerinden alan Muhafazakar Sosyal Demokrat anlayış üzerine bina edilecek sosyal siyasal ve bağımsız bir halk girişimidir.
Anadolu Coğrafyası bir milletler mezarlığıdır. Tarihin nice medeniyetlerine beşiklik etmiş bu coğrafya yine aynı çokluktaki medeniyetlerin mezar taşlarına da müze olmuştur. Bu coğrafya da istiklal hırsınız ve güçlü olma ısrarınız yoksa hangi millet olursanız olun beka sorunu kaçınılmaz olacaktır. Büyük Anadolu Kalkınma Partisine bir proje denilecek olursa ona Anadolu'da adil eşit demokratik ve onurlu bir tutunmanın projesi, mahşeri vicdanlar da barış ve kardeşlik buluşmasının bir sağlayanı, bir pekiştireni ve yüzde yüz yerli bir millet mimarisi denilebilir.' dedi.


ALTIN ÇAĞI YAŞATACAĞIZ

BAK Hareketinin Türk milletine altın çağını yaşatma hedefinde olduğunu belirten Cürebal, '1071'in Malazgirt Hezimetini, 1096'nın haçlı püskürtülüşünü, 1453'ün İstanbul Fethini, 1915'in Çanakkale yenilgisini, Batı Anadoludaki Yunan'a Diz çöküşünü ve İstiklal Savaşının hafızalarına kazıdığı büyük bozgunları yüreklerine kinle yazan Emperyalist Haçlı Güçleri, ilk kez şimdiler de milletimizin gardını düşürebildiklerini düşünmektedirler.
21. Yüzyılın başlarıyla beraber, bu coğrafyanın çocuklarını tutsak etmeye yaklaştıklarına inanmaya başlayan küresel hükümranlara rağmen, Anadolu coğrafyası, bir medeniyet hareketi olarak bağrından bağımsızlık ve yükselişin simgesi olan BAK PARTİ'yi en yakın istikbalde Türkiye siyasetinde selahiyetli kılacaktır. Tüm tefekkürler ve ciddi hareketler, bazen bir kaç inanmış adamla başlar. Daha sonra ufuk turu yapar, yayılır, yaygınlaşır, bir nispi oranı işaret ederek kendi açı değeri derecesinde umuma şahil olur ve toplumsal bir karşılık edinmek süretiyle siyasallaşır. Bak Hareketi bu ülkeyi ve bu milleti tarihinde var olan nadide medeniyet kökleriyle yeniden buluşturarak siyasetin altın çağını allahın izni ve milletimizin teveccühü ile yine bu coğrafya da bu asırda hakim kılacaktır.' diye konuştu.



MÜJDEYİ SAMSUN'DAN VERİYORUZ

Cürebal, 'Bugün burada BAK Hareketi ve Türkiye'nin geleceği için alınan önemli bir kararı müjdelemek için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle Türklerin tarihinden tarihimizden bahsedeceğim. Çünkü ona bir tarih daha ekleyeceğiz.
Tarih boyunca milli varlığını hakimiyetini devam ettirebilmek için düşmana karşı vurulan demir yumruğun yıl dönümü olan 26 Ağustos İslam dünyasını korumak ve dış güçlerin hakimiyetini reddeden bir milletin şahlandığı gündür. Alpaslan komutasındaki Selçuklu ordusunun dünyanın en modern gücü Bizansa karşı zafer ilan ettiği gündür 26 Ağustos. 'Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri' diyerek Atatürk önderliğinde milli mücadelenin taarruza geçtiği gündür 26 Ağustos. Dış güçlerin ülkemiz topraklarını ele geçirme düşüncesi Sevr anlaşmasını uygulatıp türk vatanını parçalama ve milletimizi istiklalinden mahrum bırakma düşüncesini yok etmek amacıyla yapılan Kurtuluş savaşının en önemli dönüm noktalarından birisi de 26 Ağustos 1922'de Türk ordusunun Yunanlılara karşı Büyük Taarruzudur. Bu savaş ta Yunan ordusu etkisiz hale getirilmiş ve istiklal savaşımız kesin başarıya ulaşmıştır.
Bizi biz yapan ve Türkü bu coğrafyada var eden destanlar da şehit olan atalarımızı rahmet ve minnetle anarken, bu tarihlere bir yenisini daha eklemek için BAK Hareketi olarak Türk siyasetine giriş tarihimizi de 26 Ağustos 2014 olarak belirledik. Yeni bir vizyon yeni bir lider Sayın Genel Başkanımız Fahrettin Korkmaz ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan
Yardımcımız Sayın Erol Önder bey bu müjdenin Kurtuluşun şehri Samsun'dan yapılmasını bizzat istediler. 26 Ağustos 2014 tarihi Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi parti adıyla kuruluş günüdür. Müjdeler olsun. Vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.