19 Mayıs Dönüm Noktasıdır

19 Mayıs Dönüm Noktasıdır
Ak Parti Samsun milletvekili Ahmet Yeni 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Türk gençliğine duyduğu güveni ifade etti.

Yeni “Ülke ve milletler için çok önemli günler vardır. Bu günler adeta o ülkenin ve milletin var oluş yada yok oluşu için dönüm noktası durumundadır. İşte 19 Mayıs Türkiye ve Türk milleti için böyle bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı bağımsızlığımızın ve modern Türkiye'nin inşası için atılmış ilk adımdır. 19 Mayıs gerek Samsun gerekse Türkiye içi bir milattır. İstiklal mücadelesi, vatan sevgisi, milletin bağımsızlığı ile yoğrulan milli ruh bugün ete kemiği bürünmüştür.

19 Mayısla başlayan ve büyük bedeller ödenerek sürdürülen İstiklal Mücadelesi Türk milletinin geleceğini değiştirmiştir. Tarihin yönünü değiştiren bugün, nesillerimizin zihninden asla silinmeyecektir. Türk gençliği, yok olmak üzere iken göğsünde taşıdığı inanç ve azimle yeniden var oluş destanını yazan atasını asla unutmayacaktır. Yapılan fedakârlıkları tek tek bilecek, ruhunun ilhamına dönüştürecektir. Vatanı mevzubahis olduğunda canını, cananını esirgemeyen dedelerini hürmetle yâd edecektir. Üzerinde yaşadığı toprakların, geleceğe taşıması gereken bir emanet olduğunu asla unutmayacaktır. Bununla beraber sadece geçmişi yücelterek vakit harcamayacak, bugünün şartlarına uygun olarak kendilerini yetiştireceklerdir.
Çok okuyacak, araştıracak, sahip olduğu bilgiyi sürekli güncelleyecek, yeteneklerini geliştirecek, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olacaklardır. Bu konuda Türk gençliğine güvenimiz tamdır.

Bugün hepimize düşen net bir görev vardır. O da güzel vatanımızı yüceltmek, ekonomisini güçlendirmek, değerlerimizi korumak, her alanda özgürlükleri ve demokrasiyi geliştirmektir. Bu düşüncelerle bizlere bu cennet vatanı bırakan Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. 13 Mayıs 2014 Salı günü Soma'da yaşanan maden faciası sebebiyle ülke ve millet olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Bu mesaj vesilesiyle öncelikle Soma'da şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.