“Yapılan birlik değil ayrımcılıktır”

“Yapılan birlik değil ayrımcılıktır”
Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkan adayı Ahmet Akbaş, Eyüp Güler'in ilçe seçim kuruluna kendisini ve 25 delegeyi şikayeti ile ilgili tepki gösterirken Güler'in yaptığını, “Birlik değil ayrımcılık” diyerek değerlendirdi.

Esnaf Odaları Seçimi öncesinde İlçe Seçim Kuruluna başkan adayı Ahmet Akbaş ve 25 delege hakkında Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Güler itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirerek dün kararını verdi. Ahmet Akbaş'a yapılan itiraz için red cevabı veren İlçe Seçim Kurulu Akbaş'ın seçime girmesi ile ilgili hiçbir engel olmadığını belirtti.
Birlik öncesinde yapılan şikayeti sert bir dille eleştiren Ahmet Akbaş, “Birlik için çıktığımız yolda herkes niyetini belli etmektedir. Bizler Birlik derken sözde değil özde birlik dedik, birlik derken makam için değil esnaf için birlik dedik. Birlik seçimi derken delegelere baskı veya şikayet değil, özgür irade dedik. Ama maalesef bazı arkadaşlar bunun tam tersini uyguluyor” dedi.
Akbaş, “Atalarımızın bir sözü vardır 'Bir insanın fikri neyse zikri de odur' Seçim öncesinde delegelerin hepsini gezdik ve her birine kendimizi, projelerimizi ve neden aday olduğumuzu anlattık. Rakibimiz olan Eyüp Güler'i eleştirmek yerine adaylığı hayırlı olsun dedik. Ama sayın Güler seçimde her şey mubahtır mantığı ile alakasız sebepleri gerekçe göstererek beni ve kendi esnafının seçtiği Konfederasyonumuzun kabul ettiği 25 delege arkadaşımızı ilçe Seçim Kuruluna şikayet ediyor” diye konuştu. Bu nasıl birlik anlayışı bu nasıl birleştirici zihniyettir''diye konuştu.
İş hayatına tekstil sektöründen girdiğini dile getiren Akbaş, “Güler benim hakkımda ya yanlış bilgi aldı yada kendisi yanlış yönlendirildi. Ben iş hayatına tekstil sektörüyle başladım ve ilk kaydımı da Tuhafiyeciler Odasına yaptırdım. Daha sonra inşaat sektörüne devam ettim. Benim gizli hiçbir işim yoktur. İsteyen istediğini sorabilir veya araştırabilir. Ama rakip şahıs esnaf yasasına açıp bakarsa farklı iş kollarından bir kişinin iki farklı odaya üye olabileceğini görebilir. Fakat bir kişi aynı meslek gurubundan farklı iki odaya üye olamaz. Esnaf yasasında bu açık ve net bir şekilde ifade edilmektedir. 5362 sayılı esnaf yasasını bilmeyen bir kişi ile seçimde yarışmak beni bir nebze olsun üzmüştür. Taktiri delegelere bırakıyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.