Samsun'da yeşil çekirge ile mücadele başladı

Samsun'da yeşil çekirge ile mücadele başladı
Samsun'da çiftçilerden gelen ihbarlar üzerine boş işlenmeyen arazilerde ve köy ortak kullanım alanların da görülmeye başlanan yeşil çekirge (nimf) ile ilgili mücadele başlatıldı.



Çekirgelerin, bitkileri yemek ve saplarını kesmek suretiyle zarar verdiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, özellikle genç bitkilerde zararın daha çok olduğunu yaşlı bitkilerde ise yeni filizlerini, yaprak ve çiçeklerini hatta meyvelerini yiyerek yüzde 100'e varan zarara neden olduklarını söyledi.

Nisan ayı sonu; itibariyle Havza ilçesi Şeyhgüven köyünden gelen ihbar üzerine il müdürlüğü teknik elemanlarının nezaretinde 7 litre cpermetryn etken maddeli ilaç ile kimyasal mücadele yapıldığını kaydeden Güven, “Buradaki mücadelede başarıyla tamamlandı. Kimyasal mücadele de kullanılan ilacın, insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek ölçülerde olması gerekir. Çekirge zararlısının tarıma ve ekonomiye verdiği zararın boyutu çok fazla. Bu sebeple çiftçilerden gelen ihbar ve şikâyetlerin zamanın da değerlendirilerek, gerekli önlemlerin alınması çok önemli.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.