Esnaf için AVM mücadelesi

Esnaf için AVM mücadelesi
Samsun Esnaf Odaları Birlik Başkan Adayı Ahmet Akbaş büyük AVM'lerin kapanmasının küçük esnaf açısından olumlu bir adım olduğunu belirterek esnaf için AVM mücadelesi başlatacaklarını söyledi

Samsun'da faaliyet gösteren iki farklı mağazadan birisinin küçülmeye diğerinin ise merkezdeki şubesini kapatmaya gitmesinin küçük esnaf için olumlu bir adım olduğunu belirten Akbaş, "Küçük esnafın en büyük kaybı AVM'lerden olmaktadır" dedi.

İlkadım İlçesi Gazi Caddesinde uzun zamandır faaliyet gösteren bir AVM'nin kapanması ile o bölgede bulunan küçük esnafın rahat ettiğini söyleyen Akbaş, "Küçük esnafımız AVM'lerden dolayı büyük sıkıntıya girmişlerdir. Gazi Caddesi civarında bulunan esnafımızınAVM'nin kapanması ile birlikte bir nebze olsun işlerindeartış olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Samsun'unda çalışarak vergisini Samsun'a veren küçük esnaf için seferber olacaklarını dile getiren Akbaş, "Esnafa sadece kredi vermekle ve işyerini desteklemekle ayakta kalmasını sağlamak mümkün olmaz. Önündeki engellerinde kaldırılması gereklidir. Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere KOSGEB destekli projelerden yararlanmasını sağlamak için AR GE birimi kurarak esnafımızın hayatını idame ettirmesini ve büyümesine destek vereceğiz" diye belirtti.

Samsun ekonomisinin ayakta kalması için küçük esnafın her zaman canlı kalmasının şart olduğunu vurgulayan Akbaş, "Samsunlulardan kazandığı parayı yine Samsun'a harcayan küçük esnafımız ekonominin can damarıdır. Samsun ekonomisinin en büyük faktörlerinden olan küçük esnafımızın AVM'lere karşı ezilmemesi için mücadelemizi her platformda yapacağız. Başta yerel yönetimler olmak üzere tüm kamu kurumları ve STK'larla birlikte ortak çalışma içerisine girerek AVM'lere karşı küçük esnafı harcatmamak için mücadele vereceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.