TURAN AÇIKLIK GETİRDİ

TURAN AÇIKLIK GETİRDİ
Son Günlerde Medyada Ulugazi TOKİ' lerde Yaşanan Hırsızlık Olayları Site Sakinlerini İsyan Ettirdi başlıkları ile yer alan ve Samsun Ulugazi Toki Konutları hakkında çıkan bir takım haberlere istinaden Samsun Ulugazi Toplu Konutları Site Yönetim Müdürü Ha

HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞIYORUZ
"Samsun Ulugazi Toplu Konutları Sitemiz, T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ülkemize kazandırılan toplu konut alanlarındandır. Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kadıköy Mahallesi, Barış Bulvarı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mevkii (eski havaalanı) adresinde bulunan sitemiz, 2013 Ekim ayında ikamete açılmış, ortak alan hizmetlerinin yürütülmesi için Site Yönetimi oluşturulmuştur. Sitemiz 38 blokta 1.276 adet daire ve 2 adet büfeden oluşmaktadır. Kurulan Site Yönetim organizasyonları faaliyetlerini Kat Mülkiyeti Kanunun yanı sıra “Site Yönetim Planı”, “Satış Vaadi Sözleşmesi” ve “Yargıtay İçtihatları”na dayanan hukuksal bir zemin üzerinden yürütmektedir."

ÖNLEM ALACAĞIZ
"Sitemizde Mart 2014 sonu itibarıyla %55 - 60 oranında ikamet olduğu tespit edilmiştir. Sitemiz inşasında çevre ve güvenlik duvarı yapılmamış olup site sakinlerimizin talepleri doğrultusunda anket ve bütçeleme sonucunda güvenlik ve çevre duvarı, güvenlik kameraları ve güvenlik birim hizmetleri verilebilecektir. Ekim 2013 – Eylül 2014 dönemini kapsayan İşletme Planına göre Güvenlik Hizmet Gideri bütçelenmemiş olup belirlenen aidatlara bu hizmet kalemi eklenmemiştir. Dolayısıyla sitemizde henüz güvenlik çevre duvarı bulunmamakla birlikte güvenlik hizmeti de verilememektedir. Yine sitemize araç girişi tek noktadan fakat kontrolsüz / serbest geçişle olup bununla birlikte değişik noktalardan iki adet giriş çıkış için yaya yolu mevcuttur. Güvenlik duvarı, sistemleri ve güvenlik personel hizmetleri başlatılıncaya kadar emniyet teşkilatının sitemize daha yakın ve sık sık ziyaretlerde bulunması, gece devriyelerinin sıklaştırılması talebimiz memnuniyetle karşılanmış, planlamaya alınmıştır. Son alınan bilgiye göre Nisan ayı sonunda rutin devriye hizmeti verileceği bildirilmiştir."

SUÇLAR AZALACAK
"Site Yönetimi olarak çok kısa bir süre içerisinde yetkili tüm mercilerle randevulu olarak ziyaret ve bilgilendirmeleri yapılarak hizmet akışı ve işbirliği çalışmaları başlatılmıştır. Maalesef mevcut fiziki şartlar ve çok fazla insanın görmek, kiralamak veya taşınmak için gelip gittiği sitemizde arzu edilmemesine rağmen olumsuzluk olabilmekte, başta mağdur olanlarla birlikte biz yöneticileri de rahatsız etmektedir. Ancak dostumuz olan büfe işletmecisi kardeşimiz kendi çapında kamera sistemiyle tedbir almasına rağmen fiil gerçekleşmiştir. Suçların asgari seviyeye çekilmesi hatta sıfırlanması temennisiyle.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Mart sonunda bile ikamet oranımızdaki sayı azlığı ve ilk andan itibaren teslimattaki ödemelerin ve aidat ödemeli yaşam biçiminin hazımsızlığının yaşandığı, sakinlerimizin site yönetimine yaptıkları sitemler dikkate alınarak sistemli çalışmalar başlatılmıştır. Site Yönetimi olarak kamuoyu oluşturulmaya, her vesileyle güvenlik duvarı ve güvenlik sistemleriyle birlikte asgari seviyede güvenlik personel hizmetine geçilmesi konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Bu çalışmaların neticesinde yapılacak olan anket çalışmasıyla ancak başarılı olunacak ve talep doğrultusunda bütçe oluşturulması, onaya sunulması ve ihale edilmesi sürecine geçilebilecektir. Talep oluşturmadan yapılacak anketin ileri bir tarihe başarısızlık sebebiyle ertelenmesi kaçınılmazdır. Yönetim olarak sürekli, sitemizde ikamet eden ve bir şekilde bize ulaşan daire hak sahiplerini, sitemize katma bir değer olarak güvenlik sistem ve hizmetlerinin en üst seviyede verilmesinin her bakımdan faydalı olacağı, siteyi huzurlu bir ortam ve tercih edilen mekan haline getireceği konusunda bilgilendirip teşvik etme çabasında olduk. Ayrıca anket çalışması konusunda çalışmalar başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.