Sahte kimlikle pasaport çıkarttı bir de Avrupa'dan emekli etti

Sahte kimlikle pasaport çıkarttı bir de Avrupa'dan emekli etti
Samsun Çarşamba Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 40 yıl önce kendi eşinin fotoğrafıyla resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı kadına sahte nüfus cüzdanı ve pasaport çıkararak ...

Avrupa'ya götüren kişiyi ve sahte eşi yakaladı. Şahsın, resmi nikâhlı eşinin fotoğrafıyla resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı kadına sahte nüfus cüzdanı ve pasaport çıkarttığı, Hollanda'dan emekli ettiği, Avrupa Birliği (AB) kimliği aldığı da belirlendi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonucunda, Çarşambalı olan O.A.'nın (80) resmi nikâhlı eşi H.A.'nın (83) fotoğrafıyla o hayattayken resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı F.Ç.'ye (80) sahte nüfus cüzdanı çıkardığını tespit etti. Altışar ay Türkiye'de ve Hollanda'da kaldıkları belirtilen, bir gün sonra yurt dışına çıkacağı anlaşılan ve yakalanarak polis tarafından bir gece gözaltında tutulduktan sonra adliyeye sevk edilen O.A. ile sahte eş H.A.'ya adli kontrol ve yurt dışı yasağı verildiği öğrenildi.

40 yıl önce başlayan olay şöyle gerçekleşmiş: O.A. 1969 yılının Mayıs ayında çalışmak için Hollanda'ya gitti. Beş yıl sonra 1974 yılında yanına davet ettiği resmi nikâhlı eşi H.A. Hollanda'ya gitmek istemeyince resmi nikahlı eşi H.A.'nın (83) fotoğrafıyla o hayattayken resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı F.Ç.'ye (80) sahte nüfus cüzdanı ve pasaport çıkarttı. Sahte evraklarla Hollanda'ya yanına aldığı F.Ç. 1996 yılında emekli de oldu. Bu arada Çarşamba'da 1999'da vefat eden resmi nikâhlı eşi H.A. ilçenin Ovacık köyünde toprağa verildi. 4 çocuk babası olan yaşlı adam O.A.'nın ifadesinde, 14 yıldır Çarşamba'da A.E. adındaki kadınla da resmi nikahı olmadan birlikte yaşadığını itiraf ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.