ŞEN DUL

ŞEN DUL
Macar besteci Franz Lehar'a ait, operet türünün en başarılı örneklerinden biri olan Şen Dul opereti yarın akşam 20.00'de sahneleniyor.

Pontevedro adlı kurgusal bir ülkede geçen Şen Dul, tabuları yıkarak kendi kaderini elinde tutmaya çalışan kadın karakter Hanna Glavari'nin öyküsünü anlatıyor. Aytaç Manizade rejisiyle sahnelenen eserin orkestra şefi Kıvanç Tepe.
Vals, polka, mazurka, kankan gibi çeşitli ve neşeli danslarıyla, kalabalık sanatçı kadrosu ve renkli hikayesiyle ilk iki temsilinde kapalı gişe oynayan Şen Dul seyirciden yoğun ilgi görüyor.
İstanbul'da yıllarca kapalı gişe oynayan, 100 yılı aşkın süredir dünyanın pek çok ülkesinde perdelerini sayısız kez açan Şen Dul'un dekor tasarımı Ferhat Karakaya'ya, kostüm tasarımı ise Ayşegül Alev'e ait. Koro şefliğini Mikhail Iskrov'un yaptığı eserin koreografisi Sibel Kasapoğlu'na ait. Şen Dul'un ışık tasarımını O. Murat Yılmaz gerçekleştirdi.
26 Nisan temsilinde Samsunlu sanatseverleri selamlayacak olan isimler Hanna Glawari rolüyle N.Şebnem Ağrıdağ, Kont Danilo rolüyle Hasan Çelik, Valencienne rolüyle Sezen Alanbay, Camille De Rosillon rolüyle Barış Yanç, Baron Mirko Zeta rolüyle Cüneyt Erdoğan, Vicomite Cascada rolüyle Çağdaş Dursun, Raoul De St. Brioche rolüyle Hakkı Balkaş.
Şen Dul operetinin biletleri www.dobgm.gov.tr adresinden alınabilir.
Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.
26 Nisan 2014 Cumartesi saat 20.00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.