Şehit büyükelçinin yeğeni: Ermenilerde bizim acılarımızı paylaşacak mı?

Şehit büyükelçinin yeğeni: Ermenilerde bizim acılarımızı paylaşacak mı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermeni vatandaşların torunlarına taziye iletmesi, Asala terör örgütü tarafından şehit edilen Türk diplomatların yakınlarını üzüntüye boğdu. 2 Asala militanı tarafından şehit edilen Belgra

Balkar, amcasının ölümünün üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen hiçbir Dışişleri yetkilisi tarafından aranmadıklarını da iddia etti.

"ASALANIN CİNAYETLERİ NEDENİYLE ERMENİ DEVLET ADAMLARI ÖZÜR DİLEMEDİ"

Başbakan'ın Erdoğan'ın “20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz.” demesi, Asala terör örgütü tarafından şehit edilen Dışişleri mensupları yakınlarının tepkisine sebep oldu. Belgrad Büyükelçisi Galip Balkar'ın Samsun'da yaşayan yeğeni Celal Balkar, “Benim amcam Asala tarafından 1983'te şehit edilen 8 büyükelçiden biri. Şehit olmasının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen şu ana kadar hiçbir Ermeni cumhurbaşkanı veya başbakanı bizden özür dilemedi.” diyerek Başbakan'a tepki gösterdi.


"31 YIL OLDU BİZİ BİR TEK DIŞİŞLERİ YETKİLİSİ ARAMADI"

“Her yıl 24 Nisan'da Türk halkı ABD'nin soykırımı ile ilgili söyleyeceği sözlere bakıyor. Bu saatten sonra Obama'nın bu konuda söyleyeceği sözlerin benim için bir önemi yok. Çünkü Başbakanımız bu konuda Ermenilerden özür dileyerek bu sözde Ermeni soykırımını kabul ediyor.” diyen Balkar, “Şimdi Asala tarafından şehit edilen 8 büyükelçi ile birlikte onlarca Dışişleri mensubunun yaşayacağı travmayı nasıl izah edeceğiz. Aradan 31 yıl geçmesine rağmen hiçbir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bizi arayıp da halimizi, hatırımızı sormadı. Biz de şehit yakınları olarak Asala terör örgütünün arkasındaki mihraklardan özür bekliyoruz." diye konuştu.


"BAŞBAKAN'IN TAZİYESİ BİZE BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞATTI"

Bundan 3 sene önce Kars'ta yıkılan 'insanlık anıtı'nın yerine Ermenilerden soykırımı özrünü dile getiren bir heykeli dikilmesini tavsiye eden Balkar, “Bizler Asala tarafından şehit edilen yakınlarımızın acılarını yıllardır çekiyoruz. Kimse de çıkıp bizi arayarak acımızı paylaşmadı. Başbakan'ın çıkıp hayatını kaybeden Ermenilerin torunlarından özür dileyerek acılarını paylaşması bize büyük üzüntü yaşattı.” şeklinde konuştu.

"BÜYÜKELÇİYİ ÖLDÜRENLER NORMAL HAYATINA DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Galip Balkar, 1983'te iki Ermeni terörist tarafından 9 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırıyı yapan Kirkor Levonian ile Raffi Aleksandre Elbekian, olaydan tam bir yıl sonra 9 Mart 1984'te 20'şer yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 2 yıl cezaevinde kalan saldırganların avukatlığını Sırp kasabı olarak bilinen Solabadan Milosevic yapmıştı. Saldırganlardan birisi şu anda Erivan'da elektronik işi yaparken, diğeri ise Lübnan'da yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.