OMÜ ücretsiz kitap dağıttı

OMÜ ücretsiz kitap dağıttı
OMÜ, toplu taşıma araçlarında ve otogarda ücretsiz kitap dağıttı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) '23 Nisan Dünya Kitap Günü' etkinliği çerçevesinde havaalanında, tramvayda, Samsunum-1 Gemisi'nde ve otogarda yolculara kitap dağıttı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt, “Bu etkinliğin amacı; kitabın ve okuma alışkanlığının önemini vurgulamak, okumayı özendirmek, yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek, kitabın kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle barışa hizmet etmektir. Özellikle gençlerin ve çocukların daha çok kitap okumasını teşvik edecek böyle bir gün kapsamındaki etkinliklerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. 23 Nisan Dünya Kitap Günü'nde sevdiklerimize armağan edeceğimiz bir kitap belki de onların okuma alışkanlığı kazanmasında, kitaplarla tekrar buluşmasında küçük ama önemli bir adım olacaktır. En önemlisi de kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değil yaşam boyu devam eden öğrenme süreci için hayati bir araçtır.” dedi.

En güzel hediyenin kitap olduğunu vurgulayan Bozkurt, “23 Nisan Dünya Kitap Günü'nde sevdiklerimize kitap armağan etmeyi alışkanlık haline getirelim.” çağrısında bulundu.

23 Nisan Dünya Kitap Günü etkinliğinde yolculara; roman, dergi ve çocuklara yönelik yayınlar da dahil olmak üzere toplam bin 300 adet yayın dağıtıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.