YENİ VALİ OKULLARDAKİ GÜVENLİĞİN ARTIRILMASINI İSTEDİ

YENİ VALİ OKULLARDAKİ GÜVENLİĞİN ARTIRILMASINI İSTEDİ
SAMSUN'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Hüseyin Aksoy'dan koltuğu devralan Gazi Paşa Ortaokulu 8'incı sınıf öğrencisi Rabianur Güney, ilk icraat olarak şehirdeki ve okullardaki kütüphane sayısının arttırılmasını

Samsun'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Hüseyin Aksoy, koltuğunu devretti. Vali Aksoy'un yerine koltuğa oturan Gazi Paşa Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Rabianur Güney, icraatlarını bir bir sıraladı. Atatürk'ün şehri Samsun'un kadın valisi olarak koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyduğunu söyleyen Rabianur Güney, tüm dünya ve Türkiye'deki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

"Burada olmak çok güzel bir şey" diyen Rabianur Güney, "Bu gurur verici. Hem de kadın olarak. Benim ilk talebim İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'den olurdu. Ben kitap okumayı seviyorum. Herkesin okumasını isterim. Samsun'da kütüphane sayısı az gibi. Onların arttırılması gerekir. Tüm okullarda kütüphane açılması ve o kütüphanelerde okulların, öğrencilerin seviyelerine göre kitaplar dağıtılması gerekiyor. İkinci olarak ise okullardaki güvenliklerin arttırılması gerekiyor. Okul önlerindeki servislerin daha fazla denetlenmesi gerekiyor" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ziyaret sonrasında misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Aksoy, yayınladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında da,

"Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıl dönümü ile Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olarak gördüğü çocuklarımıza, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı armağan ederek onlara duyduğu güveni, sevgiyi ve verdiği önemi göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek, her zaman yanlarında olacağız" diyerek şöyle devam etti:

"Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.