Eğitimde meteoroloji günleri başlıyor

Eğitimde meteoroloji günleri başlıyor
Meteorolojik faaliyetlerin okullarda ve yaygın eğitim kurumlarında tanıtımına ilişkin işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilecek 'Eğitimde Meteoroloji Günleri Projesi' Samsun'da başladı.

Projenin tanıtımı, Sema-Cengiz Büberci Kız Meslek Lisesi konferans salonunda, Vali Hüseyin Aksoy'un katılımı ile yapıldı. Program, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar ve İl

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in proje hakkında bilgiler vermesiyle başladı.

Projenin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatıldığını belirten Murat Asar, “Proje kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin 300 okulda, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü sınırları olan Orta Karadeniz'de 262, Samsun il genelinde ise 62 okulda meteoroloji mensubu uzmanlarca eğitici seminerler verilecek. Projenin, bu sene eğitim-öğretim yılı bitmeden tamamlanması hedeflenmektedir.

Projenin temel amacı, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve yaygın eğitim kurumlarında toplumun genç bireylerine, meteorolojik faaliyet ve ürünlerin tanıtılması, hava olaylarının merak edilen yönleri, zarar yapan meteorolojik hadiselerden nasıl korunabilecekleri konularında bilgiler vermek. Meteoroloji biliminin günlük yaşam ve sektörlerle etkileşimi, meteorolojik afetlerden korunma yöntemleri, hava tahmini takibi ile yapılacak olan planların zamanlama ve ekonomi açısından sağladığı yarar, ayrıca doğal kaynaklarımızın tüketim hızı ile yenilenebilir enerjinin önemi, tarımsal meteoroloji konularına değinilecek.” dedi. Konuşmaların ardından, konuyla ilgili hazırlanan kısa film katılımcılara izletildi. Etkinlik, verilen kokteyl ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.