KUTLU DOĞUM COŞKUSU SPOR SALONUNA SIĞMADI

KUTLU DOĞUM COŞKUSU SPOR SALONUNA SIĞMADI
Samsun İmam Hatip Okulları tarafından ortaklaşa tertip edilen Kutlu Doğum Programı büyük ilgi gördü.


Hz. Peygamberin doğumunun yıl dönümü münasebetiyle her yıl büyük bir coşkuyla idrak edilen 'Kutlu Doğum Haftası' programı bu yıl Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an-I Kerim tilavetiyle başlayan program şiirler, naatlar, ilahiler veşiirsel sunumla devam etti. Programa katkı sağlayan sponsorlara plaket takdiminin ardından program sona erdi.

ZİYADE ANLAMAK VE ANLATMAK
Samsun İmam Hatip Okulları adına açılış konuşması yapan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu ",Yüce Rabbimizin “müminler ancak kardeştir” emri ilahisi ve Peygamberimizin kardeşlik tavsiyesi gereği bir olmak, beraber olmak, Peygamber sevgisi etrafında kenetlenmek amacıyla İmam Hatip Okulları olarak bir araya geldik. İnsan hayatının hiçe sayıldığı, kardeşliğin günü birlik menfaatlere feda edildiği, şekilciliğin ve gösterişin hakim olduğu bir dönemde en güzeli en güzel şekilde anmak, anmaktan ziyade anlamak ve anlatmak amacıyla özü temiz, sözü temiz, yüreği temiz gençlerimizle huzurunuzdayız.Rabbim bu özel, güzel ve anlamlı geceyi kardeşlik şuuruna ulaşmamıza vesile kılsın. Söz ve davranışlarımızda ihlaslı ve samimi olmamızı nasib eylesin. Dünya coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının son bulmasına vesile eylesin. Kuran'ı kendine kılavuz,Hz. Peygamberi kendine rehber edinenlerden eylesin inşallah"diye konuştu.

SUNNET OLDU HADİS OLDU.
Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas," Peygamberimiz, rahmet çağrısıyla tarihin akışını değiştirdi. İnsanlığın kalbini ve aklını aydınlattı. İlahi mesajı, yaşayan bir hayata dönüştürdü. Rabbimizin varlığını, birliğini ve ebediyet ülkesine seyahatimiz öğretti. Hayatı ve ahlakıyla çağlar üstü örnek oldu. Onun hikmetli sözleri, örnek davranışları sünnet oldu, hadis oldu, insanlığa yol gösterdi. İnsanlık gerçek medeniyeti onunla tanıdı. Müslümanların ürettiği yüksek kültür ve medeniyet, hep onun öğretileri üzerinde yükseldi. Bizler Rab olarak Allahdan, Kitap olarak Kur' andan ve Rasulolarak Peygamberimizden razıyız, temennimiz onlar da bizler razı olsun, kutlu doğum kutlu olsun" dedi.

TEDAVİSİ İBADET ETMEK
Samsun Ak Parti Milletvekili Tülay Bakır ise," Yeryüzünde insanlar için en büyük sorunlarından birisi olan uyuşturucu bağımlılığının en önemli tedavisi ibadettir. Bosna Hersekli bir bilim adamının yaptığı ilmi araştırmada, insanları uyuşturucu ve benzer bağımlılık veren maddelerden kurtarmanın kesin tedavisinin ibadet etmek olduğu biliyoruz"şeklinde konuştu.

KATİLİM BÜYÜK İDİ
Programa Ak Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakir, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas,Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdğan Tok,Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Adem Güney,AK Pati İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Müharrem Aykan ile Melih Erdem, Şube Müdürleri, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Temiz Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Öztürk, Dernek ve Vakıf Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Köksal ÖNER



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.