MEDICAL PARK ve SAĞLIK TURİZİMİ

MEDICAL PARK ve SAĞLIK TURİZİMİ
Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşidi olmuştur.

Sağlık turizmi çok çeşitli olup bir çok sebebi de içinde barındırmaktadır. Temel sebep daha iyi imkanlarda farklı bir ülkede sağlığını tekrar elde etmek için yapılan turizm çeşidi olup hızla yükselen bir sektördür. Yurtdışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerde sağlık hizmetlerinden yeterli düzeyde ve istedikleri şekilde yararlanamamakta, bu nedenle izin dönemlerinde muayene, ameliyat hizmetleri ve genel sağlık kontrolleri için memleketlerinde bulunan sağlık kuruluşlarını tercih etmektedirler. Konuyla ilgili olarak Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Hakan ÖZCAN,

“ Hastanemiz yaklaşık 5 yıldır Samsun ve bölge halkına tüm dahili ve cerrahi uzmanlık dallarında, tüp bebek ,onkoloji, diş üniteleri ,acil servis, hematoloji ve tüm yoğun bakım hizmetlerinde A grubu sağlık hizmeti sunmaktadır. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerde uzman hekimlere ulaşmakta zorluk çekmekte, istedikleri şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Medical Park Samsun Hastanesi olarak Avrupa , Güney Afrika, Türki Cumhuriyetler, Libya, Kuzey ırak, Suriye, Sovyetler Birliği, Gürcistan ve Azerbeycandan gelen hastalarımıza sağlık hizmeti vermiş olup şehir ekonomisine yaklaşık 2 milyon doların üzerinde katkı sağlamış bulunmaktayız. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, koroner anjiyografi ve yoğun bakım hizmetlerine dek özellikle hastanemize o ülkelerde tedavi edilemeyen komplike hastalara ki bunlar onkolojik vakalar, kalp damar vakaları, ortopedik cerrahi, beyin cerrahisi, nöroşirolojik, pediatrik kemik iliği vakaları ve diğer cerrahi vakaların tüm hizmet süreçlerini aynı bina içinde ve de gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurtdışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında sağlık hizmeti vermekteyiz . Şeklinde açıklamada bulundu.

Bölgede bir katını tamamen erişkin, yeni doğan ve koroner yoğun bakım ünitelerine ayırmış özel hastane olma özelliğini taşıdıklarını belirten Op. Dr. Hakan ÖZCAN, ''ikisi Kalp ve Damar Cerrahisi için ayrılmış özel donanımlı 8 ameliyathane ile 7 gün 24 saat ameliyat hizmeti vermekteyiz. Gurbetçi vatandaşlarımızın ameliyat ve yoğun bakım hizmetleri ile ilgili gelişebilecek tüm sağlık sorunlarında yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.''dedi.
Medical Park Samsun Hastanesi bünyesinde, şehir merkezinde faaliyet göstermeye başlayan Medical Park Tıp Merkezine de değinen Op. Dr. Hakan ÖZCAN;
“Şehir merkezindeki hastalarımız ve gurbetçilerimiz için Medical Park Tıp Merkezimiz uzman kadrosu ve kolay ulaşımı ile hizmet vermektedir. 20 uzman hekimi ile dahili ve cerrahi bölümlerde hizmet veren Tıp merkezimizle ve hastanemiz arasında hasta transferine imkân sağlayan bir sistem de oluşturulmuştur.” dedi.
Op.Dr. Hakan ÖZCAN ” Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir. Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi kabul etmek gerekmekle birlikte ülkenin iklimini, tabi güzelliklerini, tarihi ve kültürel bölgelerini hastanelerimizdeki batı standartlarındaki sağlık hizmetlerini kendi insanımıza sunduğumuz gibi çevremizde gurbetçi ve tüm insanlara sunuyoruz. Sizlere sağlıklı bir yaşam için şifa kapısı olarak ülkemize davet ediyoruz.”dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.