ALPERENLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

ALPERENLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
Dün öğlen saatlerinde Alperen Ocakları Samsun İl temsilciliği tarafından " Kutlu Doğum Haftası " münasebeti ile Gazi Müzesi karşısında bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Samsun alperen Ocakları İl Başkanı Çoşkun Arslan Cumhuriyet Meydanı esnafına ve vatandaşa Peygamber efendimiz ( s.a.v) anlatan kitap, gül dağıtımı ile lokum ikramında bulundu. Etkinliğin ardından basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkan Yardımcısı Ömer Akkoyun şunları söyledi " İla-yı Kelimetullah için Nizam-ı Alem davasının biricik önderi, Âlemlere Rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri Efendimiz Hz Muhammed (s.a.s) 20 Nisan 571 tarihine denk gelen Rebîulevvel ayının on ikinci gecesi Mekke'de dünyaya teşrif etti. 20 Nisan günü Allah Resûlü'nün dünyaya teşrif buyurarak bizi şereflendirdiği gündür.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Hazretlerinin dünyaya gelişinin sene-i devriyesinin kutlu bir hafta olarak algılanıp, bu haftanın Yüce dinimiz İslamiyet'in asrın idrakine uygun bakış açıları ile anlaşılarak yaşanması gerekmektedir. Her geçen gün materyalist yaklaşımlarla dünyanın görünen yüzünün içinden çıkılması zor buhranlara doğru sürüklendiğini müşahede ediyoruz. İçinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bu buhranlardan sıyrılabilmenin yegâne yolunun da gerek camia, gerek ülke gerekse de dünya ölçeğinde yaşanılanlara Muhammedi (sav) bir bakış açısı ile yorum getirip ve bu bakış açısına göre tavır sergileyerek olabileceğini bir kez daha hatırlayıp, hatırlatmanın anlamlı olacağını düşünüyoruz.
İnsanların doğan kız çocuklarını diri diri toprağa gömdüğü bir cahiliye devrinden sevgi ve muhabbet iklimlerine yelken açabileceklerini Risalet'i ile tüm dünyaya ispat eden Hz. Peygamberimizin yöntemi, ahlakı, yaşantısı biz Alperenler için her zaman tartışılmasız değerlerimiz olarak mahfuz kalacaktır. Alperenlik geleneğinin fikri ve metafizik derinliği Allah-u Zülcelal Hazretlerinin Resul'ü vasıtası ile bize aktarmış olduğu bu hazinelerde gizlidir.
Ölümün her an bizlere ne kadar yakın olabileceğinin idrakinde bir camia olarak gerek birbirine yakın, gerekse de birbirine zıt tüm görüşteki insanların anlamsız gerginliklere girmesinin de ülke menfaatine ve inandığımız değerler manzumesine hizmet etmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Alperen Ocakları olarak, bu haftanın başta ülkemize, ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini, Hz. Peygamberimizin nuru ile İlay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem davasının yeryüzüne nakış nakış işlenmesini ve bu noktada bizlere de gayretimiz ölçüsünde sebep olabilmeyi nasip etmesini Yüce Mevla' dan niyaz ediyoruz. Yüce Türk Milleti'ne, İslam Âlemi'ne ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle Kutlu Doğum Haftası mübarek olsun." ifadelerini kullandı. Sevgi Gümüşlü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.