CANİK BAŞARIDAN UZAYA SANAL YOLCULUK

CANİK BAŞARIDAN UZAYA SANAL YOLCULUK
Canik Başarı Üniversitesi'nde “Çarşamba Konuşmaları” adıyla düzenlenen söyleşi programının bu haftaki konuşmacısıCanik Başarı Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Nuri Balta oldu.

Akademisyenlerin, üniversite çalışanlarının ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı söyleşide, Yrd. Doç. Dr. Nuri Balta, astronomi ve uzay bilimleri hakkında farkındalık oluşturarak dinleyicilerini uzayda sanal yolculuğa çıkardı.
İki bölümden oluşan söyleşisinin birinci bölümde dinleyicilere yıldızlar, gezegenler, kuyruklu yıldızlar, nötron yıldızları, karadelikler, gökadalar, uzaydaki bulutlar vb. gök cisimlerinin tanıtımını yapan Balta, ikinci bölümde ise bu cisimlerin bağıl büyüklükleri üzerine animasyonlu anlatımlar yaptı. Son olarak, uzaydaki cisimler arasındaki uzaklıkları da içine alan gözlemlenebilen kâinatın yapısını görsel materyallerle izah etti.
Söyleşinin soru cevap kısmında, Ay tutulması esnasında Ay'ın kırmızı görünmesi, Güneş'in batıdan doğması, Peygamberimizin doğduğu gece görünen yıldız ve süpernovalar üzerine ilginç açıklamalarda bulunan Balta, “Teleskoplarımızla gördüğümüz, burada size göstermeye çalıştığım her şey birinci kat semayı meydana getiriyor. Daha bu evrenin ötesinde ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci paralel evrenler var” dedi.
Seminere katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca “Uzayın büyüleyici genişliği beni hayretler içinde bıraktı. Verilen bu bilgiler kâinata farklı bir nazarla bakmamıza sebep oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.