AİDAT CİNAYETİNE 18 YIL HAPİS

AİDAT CİNAYETİNE 18 YIL HAPİS
SAMSUN'da apartman yöneticisi 67 yaşındaki Metin Aydın, aidat yüzünden tartıştığı komşusu 40 yaşındaki Serkan Dinçer'i öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın savunmasında, "Aramızda sorunlar vardı. Can güvenliğimiz yoktu" diye konuştu.
Samsun'un İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi'nde 2012 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, apartman yöneticisi Metin Aydın ile bir okulda güvenlik görevlisi olan Serkan Dinçer arasında aidat yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 2 komşu karakolluk oldu. Polise giderek birbirlerinden şikayetçi olan Aydın ve Dinçer, eve döndüklerinde kapı önünde yeniden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre Dinçer'in küfür etmesiyle evde bulunan ruhsatlı pompalı tüfeğini alan Metin Aydın iki el ateş etti. Ardından da Dinçer'in eşi ve 2 çocuğunu "Elim deymişken bunları da vurayım" diyerek tehdit etti. Başından vurulan Serkan Dinçer, kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Metin Aydın, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinayet' ve 'tehdit' suçlarından yargılanan ve son kez hakim karşısına çıkan Metin Aydın, "Ben apartman yöneticisiyim. Serkan benim karşımdaki dairede oturuyor. 2- 3 yıldır aramızda aidat yüzünden bir tartışma vardı. Hatta mahkemelik bile olduk. Dün akşam da yine tartıştık. Sonra karakola giderek birbirimizden şikayetçi olduk. Eve döndüğümüzde kapının önünde yeniden tartıştık. Bana küfür edince ben de evdeki tüfekle ateş ettim. Aramızda sorunlar vardı. Can güvenliğimiz yoktu" diye konuştu.

Duruşmaya katılan Serkan Dinçer'in eşi Ayşe Dinçer sanığın kendisini, kızını ve kardeşi de öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti, Metin Aydın'a cinayetten 15 yıl, 3 kişiyi tehdit etmekten ise 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.