Samsun, ekonomi ve sanayide model olacak

Samsun, ekonomi ve sanayide model olacak
Kent ekonomisini ve sanayisini yeniden modernize etmenin, şehre ve sektörlere kazandıracağı katkının farkında olan Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sanayi ve lojistik projelerini hazırladı.



Toybelen mevkiinde belirlenen 5 bin 500 dönümlük alanın imar planı ve parselizasyonun tamamlandığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, altyapı ve yol projelerinin ise bitme noktasına geldiğini söyledi. Yılmaz, Karadeniz'in en modern sanayi ve lojistik tesislerinin yer alacağı bu alanda, altyapının tamamlanmasından sonra Türkiye ve Karadeniz'e hizmet verebilecek yeni istihdam olanaklarının sağlanacağına inandıklarını kaydetti.

Başkan Yılmaz, bunun yanında şehir merkezine sıkışmış, toptan kunduracılar, matbaacılar, keresteciler, toptan kırtasiyeciler, sobacılar, toptan manifaturacılar gibi hafif sanayi erbabı ve işletmelerini rahatlatacak bir proje hazırladıklarını ifade ederek, “Proje kapsamında bu işletmeler, yine Toybelen mevkiinde belirlenen 480 bin metrekarelik bir sanayi alanına taşınacak. Bununla hem şehir içinde yaşanan taşıt trafiği ve keşmekeş rahatlayacak hem de hafif sanayi erbabı ve işletmeler daha modern ve altyapısı eksiksiz bir alanda gelişip büyüyebilecek. Bu sayede yeni iş kapıları ve istidam sağlanacak.” diye konuştu. Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi, yeni sanayi bölgesinin tüm planlama ile alt ve üst yapısını kendisi yapmayı planlıyor.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ REKABETİ ARTIRACAK

Tekkeköy ilçesi Aşağı Çinik Mahallesi'nde hayat bulacak olan Samsun Lojistik Köy Projesi'nin, kenti bölgenin lojistik merkezi haline getireceğini de kaydeden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "45 milyon Avro bütçesi ile TIR parkı, konteyner parkı, demiryolu hattı ve müştemilatı, kamu ve sosyal tesis alanları, depolar, perakende akaryakıt satış istasyonu ve gerekli diğer yapılar ile merkez içi yollar ve yeşil alanlardan oluşan altyapının tümünün finanse edilmesi sağlanacak. Kiralık prefabrik depoların da yer aldığı Samsun Lojistik Köy Projesi'nde talep eden işletmeler depo inşa edebilecek. Sonuç olarak, bu proje, bölgedeki Türk KOBİ'lerinin de katma değerlerini ve dağıtım sektöründeki teknoloji temellerini güçlendirerek rekabet edebilirliğini artırmalarına katkı sağlayacak. Başta sayın valimiz olmak üzere ticaret odamız ve bizim de çok önemsediğimiz bu proje Samsunumuza büyük katma değer kazandıracak." dedi.

BİLİMSEL TARIMA ÖNCÜLÜK EDİLECEK

Türkiye'nin en verimli ovalarından ikisi olan Bafra ve Çarşamba ovalarında verimli araziler bulunmasına rağmen yeteri kadar değerlendirilemediğini de dile getiren Başkan Yılmaz, "Her ilçede kurulacak olan temsilcilikler, bünyesinde deneyimli ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler bulunduracak, her bölgenin tarım haritaları oluşturulacak ve vatandaşlarımıza tohum, fide ve gübre desteği verilecek. Her mahalleye örnek ziraat bahçeleri kurularak halkımız özendirilecek. Ürünler için pazar araştırmaları yapılarak ürün çeşitliliği buna göre oluşturulacak. Yaş sebze ve meyve depolama tesisleri, kurutma ve işleme tesisi kurulmasına öncülük yapılacak." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.