TEK DÜŞÜNCEMİZ VAR SÜPER LİG

TEK DÜŞÜNCEMİZ VAR SÜPER LİG
Kırmızı beyazlıların Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, haftalık olağan basın toplantısı düzenledi.

HERKES GERÇEKLERİ BİLMELİ
Gazetecilerle bir araya gelen teknik direktörz Kalpar, Süper ligi yolunda herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kalpar, toplantıda şunları kaydetti:"Uzun zamandan beri bir arada olamamıştık. Sizlerin bilgi alma ihtiyacınız var, bizim de verme mecburiyetimiz var. İstediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Samsunspor'un şu anda aldığı 59 puan çok önemli. Başarılı olduk. Buraya gelebilme adına çok çalıştık ve de çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimizin bizim lige çıkma olduğunu zaten uzun zamandır sizde biliyorsunuz, biz de bunu söylüyoruz. Fakat geçen hafta Orduspor maçını sizlerle paylaşmak
istiyorum. Nasıl olduğunu, maç öncesi neler yaşadığımızın bilinmesini istiyorum. Çünkü sağda solda çok fazla olmayan şeyler söyleniyor. Bu da Samsunspor'a zarar veriyor. Gerçekleri bilesiniz diye sizlerle birlikteyiz. Her şeyi birici ağızdan duymanızı istiyorum."


NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK
"Orduspor maçına çıkmadan önce oyuncularımızla neler yapmamız gerektiğini konuştum. Çünkü konsantrelerinde biraz ister istemez azalma vardı. Bunu inkar edemeyiz. Konsantrelerini yukarıya çıkarmak içinde bizlere düşen görev vardı. Bunları üstlendik. Dolayısıyla dedik ki arkadaşlarla, matematiksel olarak ilk ikiden çıkma şansımız var mı. Azda olsa var. Matematiksel olarak ilk altı içinde olma şansımız var mı. Daha mı fazla tabi ki fazla. İlk altıda olmama şansımız var mı. Bu da var. Dolayısıyla bunun matematiksel olarak hesaplarını yaptık. Biz Orduspor maçını kazanırsak, Balıkesir kaybederse, Ankaraspor kaybederse aramazdaki puan farkı üçü olurdu. Ordu'da galip gelirsek tabi. Ondan sonra kalan maçlar bizim lehimize gidebilir. Biz hepsini kazandığımız
taktirde ikili averajımızı da göz önüne alırsak bu bizim matematiksel şansımız. Azda olsa bu şans var. Bu böyle değil mi. Ama bunu gerçekleştirmemiz gerekir. Bu yüzden Ordu'dan iyi bir netice ile dönmemiz lazım. Yani galibiyetle dönmemiz lazım. Bunu oyuncularımızla paylaştım."


HİÇ BİR MAÇIN GARANTİSİ YOK
"Allah korusun Orduspor'a mağlup olduk. Karşıyaka'yı yenme garantimiz var mı. Yok tabi. Kaybettiğimiz zaman biz Manisa'ya gideceğiz, Manisa Balıkesir'i ve bizi yendiği zaman puan farkı ne oluyor. Bir puan öne geçiyor. Kötü bir netice bize rahatsızlık verir. Bunu hak ediyor muyuz takım olarak etmiyoruz. O zaman Orduspor maçından iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyordu. Onun için çok iyi motive olmamız lazımdı. Konsantrelerini üste çıkarmak için çok uğraştık. Biz bunu yaparken, yok biz beraberliğe oynuyormuşuz, yok böyle bir şey. Zaten berabere kalmanın bir garantisi var mı futbolda. Yok tabi. Biz her maçımızı içeride dışarıda galibiyet için oynadık. Ve özelliklede gol yemeden gol atmanın büyük avantaj olduğunu herkesin bildiği gibi bende söyledim. Dolayısıyla biz arzumuzu, isteğimizi ve inancımızı lige çıkabilme adına harcamaya çalışıyoruz."


KENDİMİZİ PLAY-OFF'A HAZIRLIYORUZ
"Son zamanlarda sizde biliyorsunuz idman tempomuzu düşürdük. Ama yavaş yavaş play-off'a kaldığımız taktirde daha çok çalışacağımızın da herkes biliyor. Bizde bunun bilincindeyiz. Birde şunu söyleyeyim. Birilerinin oynaması çok önemli değil. Öyle hareket ediyoruz. Önemli olan takımın kazanmasıdır. Burada bir Furkan olayı var. Ben Furkan oynuyor bizde oynatıyoruz. Furkan'a teşekkür etmek lazım, bu genç yaşta iyi bir ortam yakaladı, iyi bir kalecilik yapıyor. Emeği geçen herkesi kutlamak lazım, bizleri, kaleci hocamızı, teknik heyete teşekkür etmek lazım. O oynuyor bizde oynatıyoruz. Ama öyle bir söylemler oluyor ki dışarıda, ben bundan etkilenmiyorum. O çocuğu da kaybetmeme adına bizlere çok büyük işler düşüyor. Artı o oynayana kadar Soner oynamıştı. Soner'le belli bir noktaya gelmiştik. Soner niye Mersin maçında oynuyor, Ordu maçında oynamıyor deniliyor. Soner'in Orduspor maçında neden oynamadığını bilmeyenler var. Yorum yapıyorlar. 4 sarı kartlı cezalı. Yani ben böyle bir anlayışı kınıyorum. Spor kamuoyuna yanlış bilgi verildiği için üzülüyorum. Bu tamamen Samsunspor'a zarar veriyor."


BU TAKIM HEPİMİZİN TAKIMI
"Biz Samsunspor'a faydalı şeyler yapabilme adına hep birlikte sizinde katkılarınızla, düşüncelerinizle Samsunspor'u süper lige çıkartabiliriz düşüncesi içinde olmamız gerekirken, birileri Samsunspor'a zarar verme adına bir hareket içinde. Ben buna şahsen pek aldırış etmiyorum. Sizler beni az çok tanıyorsunuz. Ben işimi doğru ve dürüst yapmak istiyorum ve öyle de yapıyor ve devam ediyorum. Kim ne konuşursa konuşsun , ne yaparsa
yapsın ben Samsunspor'a yanlış yapmam. İşimi titiz yaparım. Doğru düşünürüm. Benim bulunduğum yerde ne Samsunspor'a ne de ismine en ufak leke getirecek veya yanlış yapabilecek pozisyonda olunmamalı. Olmasına müsaade etmem. Bu kim olursa olsun benim için fark etmez. Ama dışarıdan oluyorsa da benim yapabileceğim bir şey yok."

BAŞARILI OLDUĞUMUZA İNANIYORUM
"Kaldı ki açık söylüyorum bu takım çok başarılı. Hakikaten yönetim olsa verir. Bunu biliyoruz. Yönetimde yok. Ekonomik yönde bize çok büyük katkı sağlayamıyorlar. Şu ana kadar sağladıkları içinde çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yani burada eski bakanımız, il başkanımız, işadamlarımız, valimiz , belediye başkanımız kimin bize ekonomik yönde emeği geçmişse maddi manevi ben şahsım adına teşekkür ediyorum.
Ama şu anda ekonomik yönden bir kriz içindemiyiz evet. Bu krizi aşacak Samsun'un potansiyeli, gücü var mı tabi ki var. İnanıyorum ki bu bir iki hafta içinde büyük bir çalışma içinde olunur ve Samsunspor takımına destek verilir. Ben bunun olacağına inanıyorum ve bu inancımı da sizlerle paylaşmak istiyorum."

İYİ MAÇLAR ÇIKARTTIK
"Şunu da söyleyeyim. Genel olarak 15 galibiyet almışız, 14 beraberlik 4 de mağlubiyet almışız. Bu 4 mağlubiyetimiz bildiğiniz gibi ilk devre. Ankaraspor ile birlikte en az mağlup olan takım, en fazla berabere kalan takımız, en çok gol atan dördüncü takımız, en az gol yiyen üçüncü takımız, yanı istatistiklerde şunu gösteriyor, başarılı takımız. İçeride 11 galibiyet, 3 beraberlik, ikide mağlubiyet almışız, 36 puan toplamışız, 29 gol atıp, 12 gol yemişiz. Bu da iyi istatistik. Dışarıda 4 galibiyet almışız, 2 mağlubiyet alıp, 23 puan toplamışız. 24 gol atıp, 19 yemişiz. Attığımız goller, galibiyet ve beraberliklerde iyi puan. ilk kez ligde bu kadar fazla puan toplanıyor. Şu anda en 6 puan fazlalığı var ligde."

BİZ ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ
"Şimdi bundan sonra ne yapabilir. Samsunspor ilk iki şansımız var, ilk 6 şansımızda var. İlk iki şansımız ilk 6 dan daha az. Benim 59 puanım var, benden önde üç takımın 64, 65, 63 puanı var. Bunları yakalamak matematiksel olarak var mı, var. Ama biraz zor. İlk 6 şansımız daha mı yüksek, tabi ki yüksek. Ama ilk 6'yı bile kaybetme şansımız var mı, var tabi ki matematiksel olarak. Bunu söylemek ben ilk 6 ya oynamıyorum anlamına gelir mi. Veya ilk ikiyi yakalama şansımız yok demek olur mu. Biz gerçekleri konuşmamız lazım. Bizde gerçekleri konuşuyoruz. Matematiksel gerçeği ortaya koyuyoruz. Bu hafta Karşıyaka maçını kazandığımız taktirde İnşallah kazanacağız. Geriye iki maç kalıyor. ilk altıyı da garantilemiş oluyoruz. Çünkü Balıkesir Manisa maçı var, Balıkesir maçı Manisa için zor olacak. Bu hafta her şey ortaya çıkacak. Manisa kaybedip biz berabere kalsak bile iş bitiyor."

HERKES İŞİNİ YAPSIN
"Birde değinmeden geçemeyeceğim. Ben hiç izlemedim ve izlememde ama bana söylüyorlar. İsim vermeden de geçemeyeceğim AKS televizyonundan birisi var. Adı Hüseyin. Az çok tanıdım. O geldiğim günden beri Samsunspor bu kadar başarılı olmasına rağmen, her şeyde başarılı olmasına rağmen hep benimle uğraşan bir yapıya sahip. Ben inanır mısınız alınmıyorum. Ben muhatap olmam, olmuyorum ve de olmayacağımda. Çünkü gerçekten mesleğini yapan sizlerle sohbet ederim, sizlerle muhabbetimi yaparım. Ama kişisel bir sıkıntısı varsa gelip benimle paylaşabilir. Çıkıp televizyona habire bana hakaret edercesine bir tavırda bulunuyorsa. Benim gözümde basın değildir. Bana değil Samsunspor'a zarar veriyor. Bunu da değerlendirmek lazım. Ben Samsunspor'u temsilen buradayım. Zaten ben Samsunspor'a zarar verecek durumda olsam, burada olmazdım. Çoktan buradan gitmem lazımdı. Aksine ben burada Samsunspor'a nekadar faydalı olabilirimin hesapları içindeyim."

OYUNCULARIM ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR
"Futbolcularıma çok teşekkür etmek istiyorum. Ligin başından buyana ne Samsunspor'a, ne bana ne de başkalarına bir rahatsızlık verecek bir tavır içinde olmadılar. Tam tersi çok karakterli, düzgün ve işlerini yapmak için çok çalıştılar. Ben bunların hepsinden razıyım. Kutluyorum. Bir teknik adam böyle bir futbolcu topluluğuyla çalıştığı zaman başarılı olur ve onlardan da gurur duyar. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Hepsi işini doğru
yapıyor."

KURTULUŞ SÜPER LİGDE
"Bu saatten sonra Samsunspor lige çıkarsa çok büyük bir sıkıntıdan kurtulur. Bunu herkes biliyor. Lige çıkarsak bu sıkıntılar biter. Allah korusun kötüsü olursa bir şey demek içimden gelmiyor. Bu imkanı yakaladık. Bu imkanı nasıl bitiririz diye herkesin çalışması, destek vermesi, Samsunspor'a sahip çıkması gerekiyor. Sahiplenmek gerekiyor. Maddi ve manevi olarak. Yönetim olarak verecek durumda olsalar bunu yaparlar. Bundan kimsenin kuşkusu yok. Ama hakikaten yok. Bunu teknik ekipte biliyor, futbolcularımızda. Başkanımıza ve yönetimimize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ne şartlarda olursa olsun Samsun müthiş bir potansiyele sahip. Taraftarımız bize büyük destek verdi. Zaman zaman çatlak sesler oldu. Bu azınlık. Hiç önemli değil. Bize hep
destek verdiler. Yine verecekler. Onlarla birlikte mutlu sona ulaşacağız."

BAZI SIKINTILARIMIZ VAR
"Hiç para alamazlık olabilir mi. Para aldık. Para sıkıntısı yaşanıyor mu, yaşanıyor. Başlıklar yanlış. Arıyorlar beni, bende başarılı takımız diyorum. Bir sıkıntımız var diyorum. Ya diyebilir miyim para almadık, parasız pulsuz yapıyoruz diye. Bende para aldım, futbolcuda aldı. Para almadan olur mu. Ama sıkıntı var mı var. Parasız pulsuz olur mu. Ben diyorum ki bu takıma daha fazla nasıl destek verilir. Bunun hesabı içindeyim. Sizlerde aynı düşüncedesiniz. Çıktığımız zaman sıkıntılar daha azalacak. Benim hakkımda çok şeyler yazıyorlar, ağzımdan çıkmayan şeyler yazılıyor. Ne diyeyim. Asılsız şeyler yazılıyor. Ben işimi seviyorum, işimle mutluyum. Ben bu anlayıştayım. İşim iyi olursa aşımda, eşimde iyi olur. Kötü olursa aksi olur."

BENİM OLDUĞUM YERDE KÜME DÜŞME OLMAZ
"Benim olduğum yerde küme düşme olmaz. Ben buraya ilk geldiğimde ligin en alt sırasındaydık. Çok çalıştık. Küme düşme gibi bir kelimeyi ağzımıza almadık ve ligi bitirdik. Aramızdaki yaramazları, safraları temizledik ve bir sonraki yıl şampiyon olup süper lige çıktık. Geçen senede bu takım vardı. şu an hala oynayan oyuncuların bir çoğu da oynuyordu. Kümede son haftalarda kalındı. Ama şimdi şampiyonluğu konuşuyoruz. Bu farkı lütfen ayırt edelim. Dediğim gibi bu karakterli futbolcuların, bizlerin, yönetimimizin, taraftarımızın ve bize sahip çıkanların eseridir. Bizler aslan gibi birbirimize sarıldık ve mücadelemizi ediyoruz. Bunun karşılığını da alacağız. Ama sıkıntı var mı, var bunu inkar edebilir miyiz. Yönetimimiz çalışıyor, il başkanımız Fuat Köktaş çalışıyor, bakanlarımız, hepsi çalışıyor. Gereğinin yapılacağından kuşkumuz yok. Yapacaklar. Çözülecek buna inanıyoruz. Biz şartlar, imkanlar ne olursa olsun en iyisini ve en doğrusunu yapmak için çalışıyoruz. Bu takımla herkes gurur duymalıdır. Başarısı için çalışmalıdır."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum