Samsun, 81 il arasında en mutlu 37. il oldu

Samsun, 81 il arasında en mutlu 37. il oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 'İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti 2013 Araştırması'na göre Samsun, 81 il arasında 37. sırada yer aldı.


TÜİK Bölge Müdürü Harun Çiçek, yapılan anket çalışmalarında, Samsun'da mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının yüzde 61 olarak tahmin edildiğini belirtti.

Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu üç il, sırasıyla yüzde 77,7 ile Sinop, yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75,9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise yüzde 42 ile Tunceli olduğu gözlendi.

Samsun, eğitim hizmetlerinden memnuniyette 24. sırada, sağlık hizmetlerinden memnuniyette 17. sırada, adli hizmetlerden memnuniyette 11. sırada, asayiş hizmetlerinden memnuniyette 30. sırada, ulaştırma hizmetlerinden memnuniyette 14. sırada, sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyette ise 15. sırada yer aldı.

BELEDİYE HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYET

Çöp ve çevresel atık toplama hizmetinden memnuniyette ise 41. sırada bulunan Samsun, kanalizasyon hizmetinden memnuniyette 52. sırada, şebeke suyu hizmetinden memnuniyette 36. sırada, toplu taşıma hizmetinden memnuniyette 22. sırada, yeşil alanların miktarından memnuniyette 31. sırada, engellilere yönelik düzenlemelerden memnuniyette 17. sırada, hasta ve yoksullara yardımlardan memnuniyette 19. sırada yer aldı.

AB'YE DESTEK YÜZDE 46,7 ÇIKTI

Şehirde, Avrupa Birliği'ne katılım için referandum yapılması durumunda üyelik yönünde oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 46,7, üyeliğe karşı yönde oy vereceğini bildirenlerin oranı yüzde 29,3, fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 24 olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.