Demir, Bekdiğin OSB'yi bakanlık gündemine taşıdı

Demir, Bekdiğin OSB'yi bakanlık gündemine taşıdı
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza İlçesi'ne kurulması planlanan Bekdiğin OSB'yi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gündemine taşıdı. Demir, OSB'nin ihale aşamasına geldiğini söyledi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza-Bekdiğin Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bir an önce hayata geçirilmesi için harekete geçti. Demir, Havza'dan belediye başkanı ve TSO yetkililerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sanayi bölgelerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile görüştürdü.

ALT YAPI PROJELERİ SUNULDU
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Aydın Kaya'yı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sanayi bölgelerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile görüştürdü. Ziyarette, Bekdiğin OSB'nin su, kanalizasyon ve elektrik gibi alt yapı projeleri Bakan Yıldırım'a verilerek, ihale sürecinin hızlandırılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Yıldırım, konuyla ilgileneceğini belirterek, Havza'ya bir an önce OSB'nin kazandırılması için çalışma yapılacağını söyledi.

YATIRIMCI İÇİN AVANTAJLI
Bekdiğin OSB'nin önemine dikkati çeken Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Seçim çalışmalarımızda vatandaşlarımızın bu OSB'nin kurulmasını yakından takip ettiğini gördüm. İş talepleri de var. Buranın kurulması halinde, bölgedeki işsizliğinde önüne geçilir ve istihdamda artış olabilir. Havza, Karadeniz Bölgesi'nin giriş kapısı konumunda, ulaşım yönünden hiçbir sıkıntısı yok. Karayolu, demiryolu bağlantıları var. Bu sebeple kurulacak organize sanayi bölgesi, yatırıcımlar için de bir avantaj niteliğinde olacaktır. Buranın bir an önce ihale sürecinin tamamlanarak, inşaatına başlanması başta Samsun ve ülke ekonomisine katkı olunabilmesi için önemlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.