" Kasayı Boşalttılar.!"

" Kasayı Boşalttılar.!"
Hacizli ve borçlu bir belediye devraldıklarını söyleyen Başkan Tok, Görevi devraldıktan sonra 1,5 milyon TL üzerinde personel alacağıyla karşılaştıklarını kaydetti.

Erdoğan Tok;

" Borçlu ve Hacizli Belediye Devraldık"

" 1,5 milyon TL personel alacağıyla karşılaştık"
Tok, Yaptıkları açıklamanın enkaz edebiyatı olmadığını bir durum tespiti olduğunu ifade etti.

Borç altında ezilen bir belediye devraldıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 98 milyon TL olarak açıklanan borcun bugün itibariyle 110 milyon TL üzerinde olduğu görülmektedir. Belediyenin gerçek borcu ve mevcut varlıklarını sağlıklı bir şekilde ortaya koyabilmek için detaylı incelemeyi süratle başlatıp neticeleri kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

BELEDİYEYİ DARBOĞAZA SOKTULAR
Bir önceki belediye yönetimine 2009 yılında Gazi, Yeşilkent ve İlkadım Belde Belediyelerinin toplam devreden borcunun 49 milyon 617 bin TL olduğunu kaydeden Başkan Tok, Üç belde belediyesinin toplam borç miktarını bugün 2 katının üzerine çıkararak, daha fazla borç yapan bir önceki yönetimin belediyeyi mali anlamda darboğaza soktuğunu ifade etti.

KASAYI BOŞALTMIŞLAR !
Belediye Başkanlığı emanetini teslim aldıktan sonra belediye kasasında tek bir kuruşun dahi olmadığını gördüklerini belirten Başkan Erdoğan Tok, " Devir teslimden bir hafta önce belediyenin kasasında bulunan 4 milyon TL, 'yangından mal kaçırır' gibi bir önceki idareye yakın firmalara ödenmiştir. 30 Mart yerel seçimlerinden bir hafta önce belediye kasasından yapılan böyle yüksek bedelli bir ödemeyi ahlaki bulmuyorum. Kim olursa olsun, seçim atmosferi üzerinde belediyenin kasasının tamamen boşaltılması, kuruma yapılan ihanettir. Bunun izahı ve affedilecek bir tarafı yoktur." dedi.

PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEDİK
İller Bankasından belediyeye gelen paranın % 60'ının kesintiye uğramasının da belediyeyi mali anlamda zora soktuğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Görevi 3 Nisan Perşembe günü devraldığımızda tahmin ettiğimizden daha kötü bir belediyeyi devraldık. Mali anlamda 'haciz ve borç' altında ezilen belediyenin kasasından yerel seçimlerden bir hafta önce bazı firmalara 4 milyon TL ödeme yapıldığını öğrendik. İller Bankasından gelen paranın çoğunun kesintiye uğraması, kasanın biz gelmeden boşaltılması; personel maaşlarının ödenmesi konusunda gelecek yönetimi zora sokmak amacıyla yapılmış kasıtlı bir hareket olarak değerlendiriyorum. Kasamızın durumu ve İller Bankasından gelen paranın azlığı, belediye personelimizin maaşını ödemeye yetmiyordu. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Eksik kalan personel maaşını tamamladık. Dün akşam itibariyle çalışanımızın maaşı ödedik. " diye konuştu.

ENKAZ EDEBİYATI DEĞİL, DURUM TESPİTİ
Enkaz edebiyatı yapmadığını, bunun bir durum tespiti olduğuna vurgu yapan Tok, Son 5 yılda asılsız bilgilerle kamuoyunu vicdanının mağduriyet algısıyla örselendiğini, kendisinin doğruları tüm açıklığıyla halka anlatmak arzusunda olduğunu söyledi. Geçmişe takılıp mazeret üretmeden geleceği inşa edeceklerini belirten Tok, Hazırladıkları projelerle daima ileriye bakarak, İlkadım'a yeni bir vizyon katacaklarını ifade etti.
Hayırlı olsun ziyaretleri alan Başkan Tok'u AK Parti Eski İl Başkanı Osman Çetinkaya, Çarşambalılar Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum