Terme çöplüğünün ıslah çalışmaları başladı

Terme çöplüğünün ıslah çalışmaları başladı
Terme ilçesi Yalı Mahallesi sınırları içerinde bulunan ve çöp biriktirme alanı olarak kullanılan alan, ıslah edilerek turizme kazandırılacak.

Yalı Mahallesi'nde bulunan çöp alanının ıslahı için belediye yetkilileri çalışmalara başladı. Uzun zamandır çöp dökülen alana, 1 Nisan itibari ile çöp dökülmesi yasaklanarak, katı atık merkezinde çöplerin depolanması sağlanıyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Figen Akın, çöp alanının ıslahı için incelemede bulundu. Bölgede çeşitli incelemeler yapan uzmanlar, alanın teknik şartlara göre ıslahının yapılması ve ıslah çalışmaları bittikten sonra bu alanın tekrar kullanılabileceğini belirttiler.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, alanın ıslah edilerek turizme kazandırılması için hızlı bir çalışmaya gireceklerini aktardı. Kul, “Bir yaşam alanında turizmden bahsedeceksek, sosyal belediyecilikten bahsedeceksek ana öncelik katı atıkların insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde geri dönüşümünün sağlanması gerekmektedir. Mahalli idareler seçimlerinden sonra çöp dökülmesini yasakladığımız alanın ıslah edilmesi ile alakalı incelemelerde bulunuyoruz. Kademeli olarak bu alanların turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Terme'nin otantik yapısının açığa çıkması için yenileme ve ıslah etmeye yönelik, proje ve çalışmaların devamının planlandığını belirten Başkan Kul “Her zaman turizmi konuşuyoruz ve turisttin gelmesini istiyoruz. Fakat bu turistin gelmesi için turizmin altyapısının oluşturulması gerekiyor. Bu ıslah çalışmaları yapılmadan turist ilçemize gelmez. İlçemizin turizm merkezi olabilmesi için tüm imkanlarımızı kullanacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.