TIBBI MÜMESSİLLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

TIBBI MÜMESSİLLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR
Dün sabah saatlerinde Atatürk heykelinin önüne çelenk bırakan Tıbbi Mümessiller, 14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü'nü kutlamaya yönelik kararlarını bildirmek suretiyle bir basın açıklaması yaptılar.


Basın açıklamasından önce Tıbbi mümessiler mesleğini yaparken hayatlarını kaybetmiş arkadaşlarını anarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Tıbbi Mümessiller İl Temsilcisi Burhaneddin Selçuk yaptığı açıklamada " Bugün burada toplanan bizler ilaç sektöründe çalışmakta olan Tıbbi Mümessileriz, meslek grubu olarak oluşturduğumuz platformlardan dernekleşmeye doğru gelişen sürecimiz ve 14 Nisan Tıbbi Mümessiller Günü'nü kutlamaya yönelik kararımızı bildirmek suretiyle burada toplanmış bulunmaktayız.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ

İl Temsilcisi Burhaneddin Selçuk konuşmasının devamında " Yıllardır sağlık sektörü içerisinde; ilaç temsilcisi, propagandist, reprezan, mümessil,tanıtım sorumlusu gibi değişik adlarla ifade edilen biz tıbbi mümessiller; mesleğimizi sanılanın aksine çok zor şartlarda icraa etmekteyiz. Yıllar içerisinde düşen ilaç fiyatları, sağlık uygulama tebliğleri ile ilaç yazım koşullarının sürekli kısıtlanması ve tanıtım faaliyetlerine yönelik yapılan kısıtlamalar, sektörde ciddi sıkıntılar yaşanmasına yol açmıştır ve açmayada devam etmektedir. Bu durum yüzünden, ilaç firmaları organizasyon yapılarında hemen her sene yapılanmaya giderek, kaynak kullanımında ve personel sayısında tasarrufa gitmektedir" diye konuştu.

BİRLİKTELİK OLUŞTURAMADIK

Selçuk "Son 5 yıldır, ilaç sektöründe yaklaşık 5000'nin üzerinde meslektaşımız bu yüzden işsiz kalmıştır. Böylesine eğitimli, nitelikli, birikimli ve donanımlı iş gücünün işsiz kalması, hepimizin ve sektör adına son derece üzüntü vericidir. Eğer bir özeleştiri yapmamız gerekirse; kuşkusuz bu süreçte meslektaşlarımıza sahip çıkamamamızın sorumluları da, bugüne kadar bir birliktelik oluşturamamış bizleriz" dedi.

DERNEK KURDUK

Selçuk "Bu doğrultuda tıbbı mümessiller olarak; son 2 yıldır sorunlarımızı konuşmak ve fikirlerimizi paylaşabilmek için, sosyal medya da ortak platformlarda buluşmaya başladık. Bu platformlardan alınan ortak kararlar gereği, 19 Mart 2014 tarihinde Mümessil Dayanışma Derneği'ni kurduk" ifadelerini kullandı.

SERTİFİKAYA KARŞI DEĞİLİZ
Selçuk" Son dönemde bizi sıkıntıya sokan; geleceği gitgide belirsizleşen tıbbi mümessillere, kaç yıldır bu mesleği yaptığı dikkate alınmadan, sertifika zorunluluğu getirilmiştir. Eğitime ve sertifikaya asla karşı değiliz fakat; son derece zor ve karmaşık bir içerikle donatılmış bu eğitim formatı, bizlere lüzumsuz bir şekilde dayatılmaktadır. Bizler, zaten çalıştığımız firmalarda her türlü medikal pazarlama eğitimleri alıyoruz ve bu eğitimler sürekli güncelleniyor. Ancak, devletimizin bizlere reva gördüğü sertifikasyon eğitim sürecinde, bizlerden hiçbir zaman kullanamıyacağımız bilgilere sahip olmamız bekleniyor. Adeta, bir doktor kadar tıp bilgisine ve bir eczacı kadar ilaç bilgisine 3 ay kadar kısa bir dürede hakim olmamızın beklenmesi insafsızlıktır. Ümidimiz; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun bu itiraz önerimize olumlu yanıt vermesidir" dedi.

Daha sonra İl Temsilcisi Burhaneddin Selçuk "14 Nisan tıbbı Mümessiller Günü'nü kutlar bu birlikteliğimizin tüm sağlık sektörü paydaşlarına devletimize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz " diyerek sözlerini tamamladı. Sevgi GÜMÜŞLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.