“Al ekmeği, ver oyunu” zihniyetine tepki gösterdi

“Al ekmeği, ver oyunu” zihniyetine tepki gösterdi
Ekmek üzerinden siyaset yapıldığını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Bir önceki dönemde toplumun aldatılarak gerçekleştirilen ekmek kampanyalarına tepki göstererek, seçimler öncesi ekmek üstünden oy simsarlığı yapan yöneticilere tepki gösterdi.

AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı'nın Gazi Sosyal Tesislerinde organize ettiği buluşma teşkilatlar arası birlik ve beraberliğe vesile oldu.


“HALK TERCİHİNİ BİZDEN YANA YAPTI”

İlkadım'ın AK Parti Belediyecilik anlayışına yeniden kavuştuğunu söyleyen AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, “ Yerel seçimlerde emeği geçen tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti.
AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İlkadım Beldiyesi Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, İllkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yahya Cınkıl, AK Parti Yerel Seçimler SKM Başkanı Gökhan Çağlayan, AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Yöneticileri, İlkadım İlçe Gençlik Kolları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanları ve AK Parti İlkadım Belediyesi Meclis Üyelerinin bulunduğu programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yoğun çalışma temposu içerisinde çalıştıklarını, bu süreçte partinin her kademesinde görev alan, başkanından mahalle yöneticisine kadar, herkesin belediye başkanlığının kazanılmasında başarısının olduğunu söyledi.

TOK'TAN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

“ 30 Mart akşamı kazanan AK Parti ve Millet olmuştur” diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Cenabı Hakka şükürler olsun. Gerçekten yoğun bir çalışma dönemi geçirdik Geceli gündüzlü koştuk. Bu gayreti ve çalışma azmini, bütün mahalle teşkilatlarımızdan AK Partiye gönül veren tüm arkadaşlarımızda gördüm. Bir inanç vardı. Kesinlikle kazanma azmi vardı. Başarıya inanç vardı. Netice alındı. Muhalefetin karşımızdaki tüm ittifaklarına rağmen kazanan AK Parti oldu. Kazanan İlkadımlı oldu.” dedi.

USTALIK DÖNEMİMİZ OLACAK

Belediye Başkanlığında ustalık dönemini yaşayacaklarını kaydeden Başkan Tok, “Elhamdülillah ustalık dönemindeyiz. Belediyeyi tanıyoruz, biliyoruz. Kendimize göre faydalanabileceğimiz, çalışabileceğimiz, verimli, dürüst, çalışkan müdürlerimizi de oluşturduk. 'Bismillah' diyerek işe başladık. Belediyemizde inanılmaz bir personel fazlalığı var. Şirket işçisi, kadrolu işçi ve memur olmak üzere bin 275 tane personelimiz var. İnanılmaz şekilde personel alımları olmuş. Çalışanı ve çalışmayanları tespit etmeye çalışıyoruz. İşe gelmeden maaş alan bir sürü personel tespit ettik. İşine sahip çıkmayana, huzursuzluk çıkarana, kurumuna, ekmeğine sahip çıkmayana bizde sahip çıkmayacağız.” diye konuştu.

EKMEK ÜZERİNDE OY AVCILIĞI YAPTILAR

Halk ekmek üzerinden siyaset yapıldığını ileri süren Başkan Erdoğan Tok, Halk ekmeğin belediye ile herhangi bir ortaklığının olmamasına rağmen, ekmek alımlarının belediye bütçesinden karşılanarak sübvanse edildiğini ifade etti. Belediye ile herhangi bir ortaklığı bulunmayan, özel bir şirket tarafından işletilen halk ekmek fabrikasından ekmek alımı yapılmasına yönelik şaşkınlığını belirten Tok, “ Halk ekmek fabrikasına belediyenin bir ortaklığı yoksa, yıllarca neden reklamı yapıldı. Ekmeği neden oradan alma ihtiyacı hissediyoruz. Ben şaşırıyorum. Hani ortak olsak, derim ki, bende ortağım, belediyem kazansın derim. Ankara ve İstanbul'da ki halk ekmek gibi değil burası. Tamamen şahsa ait. Özel bir şirket tarafından idare ediliyor.” dedi.

NİMET SİYASETE ALET OLDU.

Ekmek üzeriden siyaset yapılarak seçim üzeri oy avcılığı yapıldığını anlayan Başkan Erdoğan Tok,“Halk ekmek fabrikasının genel müdürüne sordum. Bizim belediye ile halk ekmek fabrikası arasında bir ortaklık var mı ? Genel Müdür, bana hayır cevabını verdi. 2013 Kasım ayı itibariyle ekmek ihalesi yapıldığını sordum. Ekmek üzerinden yapılan siyasete alet olduklarını söyledim. İnsaf, aylık 120 bin TL ekmek dağıtılmış. Ben İlkadım'da bu kadar fakir olduğuna inanmıyorum. Kimler alıyor, almıyor onların tespitini yapacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerini bulacağız. Son 5 ayda Şu anda 600 milyar liralık ekmek almışlar. 100 bin TL'sini ödemişler. 500 bin TL halk ekmek fabrikasına borcumuz var. Hem hayır yapıyor fakire, hem de borçlu bırakıyor belediyeyi. Bunu da son altı ayda yapıyor. Ne demek bu biliyor musunuz. ? Al ekmeği, ver oyunu. Bunun başka hiç bir izahı yok. Hani bunu üç yıl evvelden veya iki yıl evvelden başlatsaydı. Böyle demezdim. Bu cümleyi kullanmazdım. Ama kesinlikle siyasetten yapılan, tamamen seçime yönelik bir ekmek yardım kampanyası. Başka bir şey değil.” şeklinde konuştu.

ASKIDA EKMEKLE KAMUOYU ALDATILDI

Askıda ekmek kampanyasının hakkında topluma farklı ve yanlış bir algı oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok, “ Askıda ekmek projesi kamuoyuna yanlış anlatıldı. Onların anlattıklarına göre, zengin veriyor, bizde aracı oluyoruz. Fakire dağıtıyoruz. Öyle anlatıldı. Askıya bırakılan ekmeği zengin değil, belediye bırakıyor. Ecdadımız, öyle mi yapmış. Hayır. Ecdadımız ekmek fırınına giderken kendisine 3 ekmek alırken askıya bir ekmek bırakırmış. Ama bir önceki dönem bu böyle yapılmamış. Askıya ekmeği hep belediye bırakmış. Kamuoyu aldatılmış, yanıltılmış. Yani ekmek yardımı tamamen siyasete seçime yönelik bir uygulama. Biz devam ettireceğiz ama bu yardımları tekrar elden geçireceğiz. İş bilenin kılıç kuşananın. Askıda ekmek kampanyasını aslına uygun bir şekilde sürdürmenin gayreti ve çabası içersinde olacağız” dedi.

SİYASALLAŞAN HİLAL KART, HIZIR KARTA DÖNÜŞÜYOR

Hilal Kart'ın adını Hızır Kart olarak değiştireceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Biliyorsunuz hilal kart var. O da siyasallaşmış. Adını niye hilal kart koyuyorsun.? Burası belediye. Biz, AK Kart yapacağız demiyoruz. Biz, Hızır Kart diyoruz. Niye, Hızır Kart diyeceksiniz. Ben İlkadım Belediyesi Başkanlığı yaptığım dönem, gerçek ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığımız sosyal yardım organizasyonumuzun adı Hızır adımdı. Onun için Hızır Kart yapacağız. Daha önce kimlere yardım yapılmış. Onları araştırıyoruz. Bize gelen bilgilere gerçek ihtiyaç sahibi olmayan kişilere yardım yapılmış. Bunları tespit ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

BORÇ BİLDİĞİMİZDEN DAHA KÖTÜ ÇIKTI

İlkadım Belediyesi'ni beklentilerinin çok üstünde bir borçla devraldıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “ Devraldığımız, belediyemiz maalesef beklediğimizden daha kötü çıktığını söyleyebiliriz. Ama, Allah'ın izniyle teşkilatımızla, sizlerle hep beraber inşallah biz bu işin altından çıkarız. Sizi mahcup etmeyiz. Bundan yana şüpheniz olmasın. Çünkü tecrübemiz var Birikimimiz var. Talimatı verdim. Ekibimiz çalışıyor. Çalışmalar yaptırıyorum Ankara'dan yapılacak projelerle ilgili start verdik. Hemen hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezlerinin temelleri atarak verdiğimiz sözleri yavaş-yavaş yerine getirmeye başlayacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum