Minik öğrencilerin Peygamber sevgisi velilerini duygulandırdı

Minik öğrencilerin Peygamber sevgisi velilerini duygulandırdı
Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, minik öğrencilerin Hz. Peygamber'e (SAV) yazdıkları mektuplar ve O'nunla karşılaştıklarında ne yapmak istediklerini dile getiren konuşmaları velilerini duygul


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Bir hafta boyunca Peygamber Efendimiz'in (SAV) adının anılıp, hayatının anlatılacağı, onu anlatmak ve anlamak için düzenlenecek olan binlerce program ile Türkiye manevi bir atmosfer iklimine giriyor. Samsun'da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışını Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu yaptı. Samsun Büyükşehir Atakum Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Biz Seni Görmeden Sevdik Eey Sevgili" isimli programda salonu dolduran başta veliler olmak üzere çok sayıda peygamber sevdalısı, minik öğrencilerin okudukları Kur'an, hadis, naat ve ilahilerle farklı bir gece geçirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nihat Albayrak, insanlığın iyiyi kötüden ayırt etmeyi, bir birini sevmeyi, yardımlaşmayı, paylaşmayı, dürüstlüğü, doğruluğu, şefkati, samimiyeti, hoşgörü ve şefkat ve merhametin sınır tamınamayın boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını kısaca güzel olan her şeyi Rahmet Peygamberi Efendimiz'den (SAV) öğrendiğine dikkat çekti.
"İnsanların bir birini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içinde yaşamayı öğretmişti. Bir birlerine düşman olan kardeşleri, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çöken kin ve öfke tohumları yerine sevgi hoşgörü ve samimiyet duygularını ekmişti. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sav eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.