TOZ YÜZÜNDEN YOLU KESTİLER

TOZ YÜZÜNDEN YOLU KESTİLER
Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney mahallesinde yaşayan vatandaşlar heyelenda çöken grup yolunda çalışmanın tamamlanmamasından dolayı meydana gelen ağır toz yüzünden yolu keserek trafiğe kapattılar.


4 yıl önce Ağcagüney mahallesinde Samsun Büyükşehir'in içme suyunu karşılayan Gökçeçakmak barajından kaynaklı su sızıntıları nedeni ile mahallenin büyük bir bölümünde heyelan başlamıştı. Heyelanlar yüzünden mahallenin ana yolu ve grup yol olarak kullanılan yolda çöküntü oluşmuş ve yol yapım çalışmalarına başlanılmıştı. Yıllardır heyelenda çöken yolda yapım ve onarım yapılırken bu defa da asfalt dökülmemesi nedeni ile mahalle halkı isyan etti.

Vatandaşlardan Esma Aslan " Evlerimizde hastalar var astım hastası olan çocuk ve yaşlılar toz nedeni ile rahat değiller. Bizler bu konuyu geçmişte Belde Belediye Başkanımız ve muhtarımıza defalarca bildirmemize rağmen çözüm üretilmedi. Bu kısacık 100 metrelik yola geçicide olsa asfalt atılsa çözüm olacak ama yetkililer çökme bahanesi ile sürekli bizi toz içinde yaşamaya mahkum ediyor, toz yüzünden kaynaklı yolu sulayarak tozu bile engellemiyolar. Son çaremiz eylem yapmak oldu ve yolu kestik " dedi.

Olayların duyulmasından sonra mahalleye gelen İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal ve personeli mahalle sakinlerine çözüm için Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek trafiğe kapatılan grup yolunu açarak rahatlattı.

Mahalle halkının toz yüzünden yemek yiyemedikleri, astım hastası olan yakınlarının daha da kötüleştiğini belirtmesi üzerine Kaymakam Caner Yıldız, köy muhtarına talimat vererek Büyükşehir Belediyesine ait sulama aracı istedi. Sulama aracı toz olan yolu suladıktan sonra, yolun günde 3-4 defa ıslatılarak tozdan kurtarılması talimatını veren Yıldız mahalle halkı ile bir süre daha konuşup yolun en kısa zamanda asfaltının tamamlanacağını belirterek mahalleliyi eylemden vazgeçirdi.

Eylem sonrasında İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, " Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye ekipleri yolda çalışma yaparak düzeltti ve dolgu yaptılar. Araç trafiğini düzene koydular ama bu yol düzelip genişleyince bu defa da asfalt olmayınca Esma Teyzemizde bunalıyoruz diyerek yolda ki araç trafiğini durdurmuş. Büyükşehir Belediyemiz bu yolu kısa sürede yaparak asfaltlamasını yapıp toz olayını da ortadan kaldıracakldır. Bu konuyu da mahallelimize anlattık ve olayı tatlıya bağladık. Bu yol en kısa sürede yapılacak ve vatandaşlarımızın sorunları da ortadan kaldırılmış olacak" şeklinde konuştu. EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.