ENGELLİ VE ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE PARA CEZASI

ENGELLİ VE ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE PARA CEZASI
SAMSUN'da yüzde 85 engelli ve ehliyetsiz olduğu halde, bir de alkollü olarak otomobil kullanırken, 69 yaşındaki Hasan Nogay'a çarparak ölümüne neden olan 43 yaşındaki Hasan Köksal, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Köksal'ın cezası 18 bin 500 TL'ye çev

ÖLÜMLÜ KAZA YAPAN EHLİYETSİZ, ENGELLİ VE ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE PARA CEZASI


Hasan Köksal'ın kullandığı otomobilin sahibi olan babasına da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Olay Samsun'un Canik İlçesi'nde 2012 yılı Mayıs ayında meydana geldi. Ehliyeti olmayan ve yüzde 85 oranında engelli raporu bulunan evli 3 çocuk babası Hasan Köksal, alkol aldıktan sonra babasına ait olan 55 FB 479 plakalı otomobile binerek yola çıktı. Otomobil Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki İlkadım Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan 6 çocuk babası emekli Hasan Nogay'a çarptıktan sonra kaldırıma çıktı. Ağır yaralanan Nogay hastaneye kaldırıldı. Kaza yerine gelen polis, hafif yaralanan Köksal'ın engelli ve 238.5 promil alkollü olduğunu, ehliyetinin de olmadığını tespit etti. Hastanede 5 gün polis gözetiminde tedavi edilen Hasan Köksal, taburcu edildikten sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Buradaki ifadesinin ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇARPTKIĞI KİŞİ ÖLÜNCE TUTUKLANDI

Ancak çarptığı Hasan Nogay kazadan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybedince, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı yüzde 85 engelli olan ve ellerini kullanarak hareket edebilen Hasan Köksal hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Kısa sürede yakalanan Köksal cezaevine konuldu. Hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açılan Hasan Köksal, yargılaması devam ederken cezaevinde kaldığı yaklaşık 2 aylık süre dikkate alınarak tahliye edildi.

ELLE KULLANABİLMESİ İÇİN DİREKSİYONDA DEĞİŞİKLİK YAPMIŞ

Son kez hakim karşısına çıkan Köksal, daha önceki savunmalarını tekrar ederek şunları anlattı:

"Direksiyon aksamına, elle kullanabilmem amacıyla gaz, debriyaj ve fren kolları şeklinde aparatlar yaptırdım. Aracı da bu şekilde kullanıyordum. Dişim ağırdığı için biraz alkol almıştım. Olay anında 50 kilometre hızla gidiyordum. Önce yoldan bir bayan karşıya geçti. Ardından bir erkek yola fırladı. Frene bastım ama kazayı engelleyemedim. Kazada ben ve yanımda bulunan eşim de yaralandık."

Mahkeme sanığa 2.5 yıl hapis cezası verdi. Ardından da hapis cezasını 18 bin 500 TL'ye çevirdi.

Mahkeme, otomobili oğlunun kullanmasına izin veren baba Cafer Köksal'ı da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Baba Köksal'ın bu cezası ise, 3 yıl denetimli serbestliğe uyması koşuluyla ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.