BALKONDAN DÜŞEREK ÖLEN DOÇENT TOPRAĞA VERİLDİ

BALKONDAN DÜŞEREK ÖLEN DOÇENT TOPRAĞA VERİLDİ
MALATYA'da 4'üncü kattaki evinin balkonundan dengesini kaybederek beton zemine düşüp yaşamını yitiren İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölüm Başkanı 35 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu'nun cenazesi, memleketi Samsun'da gözyaşları aras


Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu, kaldığı lojmanın 4. katındaki balkonuna çıkarak televizyon antenini düzeltmek isterken dengesini kaybederek beton zemine düştü. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yrd. Doç. Dr. Kuşçu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Geçen yıl Haziran ayında din kültürü dersi öğretmeni olan Hatice Kuşçu ile evlenen Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu'nun cenazesi yakınları tarafından Malatya'dan alınarak cenaze aracıyla bugün memleketi Samsun'daki baba evine getirildi. Babası Mustafa, annesi Emine ve kız kardeşleri Ayşe ve Sema Kuşçu cenaze töreninde güçlükle ayakta durup taziyeleri kabul etti.

Cenaze daha sonra evinden alınarak Canik İlçesi Karşıyaka Caniklioğlu Camii'ne getirildi. Törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Çelik, "Türk bilim camiası, özellikle ilahiyat camiası çok saygın bir bilim adamını kaybetti. Sadece bizim ve Samsun için değil, Türkiye için önemli bir kayıp oldu" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Porf.Dr. Hüseyin Akan'da, "Nitelikli bir bilim adamını kaybettik. Doktorasını da bizim üniversitemizde yapmıştı" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu'nun cenazesi bugün Karşıyaka Caniklioğlu Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından gözyaşları arasında Hasköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.