ŞEN DUL

ŞEN DUL
Macar besteci Franz Lehar'a (1870-1948) ait olan ve operet türünün en başarılı örneklerinden biri olan kabul edilen Şen Dul opereti, Pazartesi akşamı seyirciden tam not aldı.

Bu Akşam Sahnede
12 Nisan 2014 tarihinde Cumartesi günü Saat 20:00' de sahnelenecek.
Pontevedro adlı kurgusal bir ülkede geçen Şen Dul, tabuları yıkarak kendi kaderini elinde tutmaya çalışan kadın karakter Hanna Glavari'nin öyküsünü anlatıyor. Aytaç Manizade rejisiyle sahnelenecek eserin orkestra şefi Kıvanç Tepe.
İstanbul'da yıllarca kapalı gişe oynayan, 100 yılı aşkın süredir dünyanın pek çok ülkesinde perdelerini sayısız kez açan Şen Dul'un dekor tasarımı Ferhat Karakaya'ya, kostüm tasarımı ise Ayşegül Alev'e ait. Koro şefliğini Mikhail Iskrov'un yaptığı eserin koreografisi Sibel Kasapoğlu'na ait. Şen Dul'un ışık tasarımını O. Murat Yılmaz gerçekleştiriyor.
Cumartesi akşamı Samsunlu sanatseverlerle buluşacak olan isimler ise Hanna Glavari rolüyle Arsen Tekinmirza, Kont Danilo rolüyle Hasan ÇELİK, Valencienne rolüyle Esra BÜYÜKELLER, Camille De Rosillon rolüyle Ari EDİRNE, Baron Mirko Zeta rolüyle Orhan ÖNER ÖZCAN, Vicomite Cascada rolüyle Çağdaş Dursun, Raoul De St. Brioche rolüyle Hakkı Balkaş.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.