BELEDİYELER İŞ KAPISI OLARAK GÖRÜLMÜŞ!

BELEDİYELER İŞ KAPISI OLARAK GÖRÜLMÜŞ!
İş taleplerini açacakları istihdam kurslarında değerlendireceklerini belirten Tok, Belediyelerin iş kapısı değil, hizmet üreten kurum olduğunu söyledi

Erdoğan Tok;
" En çok iş talebiyle karşılaşıyor"

" Belediyeler iş kapısı olarak görülmüş"


Belediye Başkanlığı göreviyle ilgili yoğun tebrik alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kendisine yapılan ziyaretlerde aşırı iş talepleriyle karşılaşıyor.
Aşırı iş talepleriyle karşılaşan Başkan Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi'nde bir önceki dönemden kalan personel fazlalığından bahsetti. Belediyenin iş kapısı olarak görüldüğünü anlatan Başkan Erdoğan Tok, Bir önceki dönem İlkadım, Gazi ve Yeşilkent belde belediyelerinin birleşmesiyle toplam sayısı 1100 olan personelden norm fazlası 500 işçinin 5747 ve 6111 sayılı yasa diğer kamu kurumlarına gönderildiğini, buna rağmen daha sonra 600'ün üzerinde şirket personeli alındığını söyledi. Geçmiş dönemden gelen personel fazlalılığının belediyenin belini büktüğünü kaydeden Başkan Tok, Bir önceki belediye idaresinin 2010 yılında başka kurumlara gönderdiği personel sayısının iki katına yakın bir değerde, belediyeye şirket üzerinden işçi alımı yapıldığını belirtti. Bugün itibariyle işçi ve memur olarak belediyenin toplam 1275 olan personelinin bulunduğa dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok, Belediyenin hizmet üreten kurum yerine adama göre iş verilen kurum halini getirilmesinden yakındı.

ÇALIŞANIN YANINDAYIZ

Belediyedeki personel şişkinliğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ekmeğinin peşinde koşan, emeğin ve alın terinin yanında olacaklarını vurguladı. İşsizliğin toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi(İLMEK) birimi kurarak işsizlik sorununa çözüm arayacaklarını söyledi.

İSTİHDAM MERKEZİ KURACAĞIZ

Kentin istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İŞKUR ile işbirliği içerisinde işsizlik sorununa çözüm arayarak Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi birimi kuracaklarını söyledi.

İŞ GARANTİLİ KURSLAR AÇAÇAĞIZ

Belediyeye müracaat eden işsiz gençlerin istihdamını özel sektör aracılılığıyla değerlendireceklerini ifade eden Tok, " Bir çok meslek örgütü ile birlikte proje üreterek ara eleman ihtiyacını karşılayacak iş garantili meslek kurslarını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bir yandan işsizlere iş imkanı sunarken diğer yandan ise, meslek edindirme kursları ile nitelikli personel yetiştirmeyi sağlayacağız. Gençlerimizi sokak ve kahve köşelerinden kurtarıp geleceklerini kurmalarını sağlayacak altın bilezikleri olacak meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum