TACİZCİ ENİŞTE 13 YIL HAPİS

TACİZCİ ENİŞTE 13 YIL HAPİS
SAMSUN'da eniştesi 34 yaşındaki E.S.'nin, 4 yıldır sözlü ve elle tacizine uğradığını iddia eden 19 yaşındaki M.V., ailesinin olayı kapatmaya çalışmasına rağmen şikayetçi oldu.

AİLE BASKISINA RAĞMEN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEDİ, TACİZCİ ENİŞTE 13 YIL HAPSE MAHKUM OLDU

Mahkeme enişteye 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

2012 yılında Samsun'da bir lisede okurken o tarihte 17 yaşında olan M.V., Kavak İlçesi'nde bir tuğla fabrikasında çalışan ablasının eşi E.S.'nin kendisini elle ve sözle taciz ettiğini ailesine söyledi. Ancak, iddiaya göre aile olayın duyulmaması için M.V.'ye baskı yaparak konuyu kapatmasını istedi. Bir süre sonra genç kızın eğitim gördüğü okula İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube ekipleri, gençleri bilgilendirmek için konferans vermeye geldi. Bu sırada M.V. polislerin yanına giderek 4 yıldır eniştesinin kendisini taciz ettiğini söyledi. Bunun üzerine enişte E.S., Kavak İlçesi'nde gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede de suçlamaları kabul etmeyerek, genç kızın kendisine iftira attığını ileri sürdü. Ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken iddialara göre M.V.'nin ailesinden gördüğü baskı üzerine ifadesini değiştirip, "Arkadaşlarımın yanında eniştem beni rencide ettiği için ona böyle iftirada bulundum. Eniştemin cezaevine girme durumu varmış. Bu nedenle davamdan vazgeçiyorum" diye yazılı ifade verdi. Genç kızın anne ve babası da, "Kimsenin günahına giremeyiz" diyerek şikayetçi olmadı.

'RUH SAĞLIĞI BOZULDU' RAPORU GELDİ

Bu sırada M.V.'nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporunda olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Bunun üzerine aynı yıl Kavak Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya M.V. katılırken, sanık gelmedi. Ağlayarak başına gelenleri anlatan genç kız, eniştesinin babasıyla birlikte tuğla fabrikasında çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"Eniştem ve ablam bizimle birlikte kalıyor. Önce sözlü olarak eniştem beni taciz etmeye başladı. Sonra da elle tacizlere başladı. Önce aileme anlattım. Ama onlar bu durumu kapatmak istediler. Psikolojim bozulmuştu. Eniştem her fırsatta beni taciz ediyordu. Ayrıca birine söylersem beni öldüreceğini belirterek tehdit ediyordu. Sonra okula polisler geldi. Ben de onlara her şeyi anlattım."

Yargılama sırasında baskı görüp tehdit edildiği için şikayetinden vazgeçtiğini ileri süren M.V., duruşmada şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Tacizle suçlanan enişte E.S. ise daha önce verdiği ifadesinde M.V.'nin kendisine iftira attığını ileri sürerek, "Kendisine bağırdığım için bana iftira atıyor. Böyle bir şey yapmadım" diye konuştu.

SAVCI: İFTİRA ATMASI İÇİN BİR NEDEN YOK

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında genç kızın eniştesine iftira atması için bir neden olmadığını, aile içi bir olay olduğu için M.V.'nin ailesinin olayı kapatmaya gittiklerini ve bu nedenle şikayetten vazgeçtiğini belirtti. Savcı mütaalasında mağdurun daha sonradan şikayetçi olduğunu belirterek sanığın 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bunun üzerine de mahkeme heyeti enişteye 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.