Afrika’da Canik Başarı Rüzgarı Esti

Afrika’da Canik Başarı Rüzgarı Esti
Canik Başarı Üniversitesi Nijerya, Gana, Burkina Faso ve Nijer'de yapılan Eğitim Fuarlarında ilgi odağı oldu.

Başarı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Sayın ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Harun Başaran'ın üniversite adına katıldığı eğitim fuarında Canik Başarı Üniversitesi 6 farklı stantta tanıtıldı.

Yard. Doç. Dr. Fatih Mehmet Sayın, düzenlenen eğitim fuarında Türkiye'den 17 üniversitenin katıldığını belirterek, “Eğitim fuarı Nijerya'nın başkenti Abuja ve Lagos şehrini, Gana'nın Başkenti Akra'yı, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'yu ve Nijer'in başkenti Miamey'i kapsamaktaydı. Fuar Türk okullarının bahçelerinde yapıldı. Üniversitelerimizi temsilen açılan stantları başta Türk okulunda okuyan öğrenciler olmak üzere ülke genelinden yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin kendileri ve aileleri ziyaret etti. Ayrıca daha önceden planlanan o ülkenin devlet okulları da ziyaret edilerek öğrencilerine ve hocalarına birebir tanıtımlar yapıldı. Üniversitemizin mastır programları tanıtılmak üzere Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Türk üniversitesi ziyaret edildi ve öğretim elemanlarına üniversitemizin mastır programları hakkında bilgi aktarıldı.” dedi.

Sayın, Türkiye'nin Afrika'da bulunan Türk okulları sayesinde oldukça güzel bir şekilde temsil edildiğini söyleyerek, “Türk okulları sayesinde dört kıtada at koşturan ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkılarak oralara kadar ulaşılmış ve ülkemizin dili ve kültürü en güzel şekilde bu ülkelerde temsil ediliyor. Okullarda öğrencilere derdinizi Türkçe anlatabiliyorsunuz ve konferans salonlarında Türkçe şarkılar şiirler öğretildiğine şahitlik ediyorsunuz,” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.