ZERRİN'İN YENİ ŞARKISI ULUSLARARASI MÜZİK ŞÖLENİ'NDE SESLENDİRİLDİ

ZERRİN'İN YENİ ŞARKISI ULUSLARARASI MÜZİK ŞÖLENİ'NDE SESLENDİRİLDİ
Bafralı şarkı sözü yazarı, emekli eğitimci ve gazeteci Oktay Zerrin'in yeni bir şarkısı,"İstanbul Küsader Uluslararası Şiir ve Müzik Şöleni"nde seslendirildi.

Tanburi Bestekar Tezcan Feyyaz Günday tarafından Hicaz Makamı ve Semai usülde bestelenen"Solmasın Bu Aşkın Gülü Güzelim"adlı şarkı, ilk kez İstanbul Kadıköy, Halis Kurtca Kültür Merkezi'ndeki Necdet Mahfi Ayral Tiyatro Salonu'nda, seçkin bir musikisever ve sanat çevresine icra edildi.
İstanbul Dostlar Fasıl Gurubu'nun verdiği nefis konserin sürpriz eserler kısmında, Koro Şefi Tanburi Bestekar Tezcan Feyyaz Günday'ın Hicaz makamında bestelediği"Güzelim"adlı güftesi nedeniyle, Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin ve Bafra Küsader Başkanı Gülseren Akdaş sahneye davet edildiler.
Sahnede, bestekar Tezcan Feyyaz Günday, söz yazarı Oktay Zerrin ve Gülseren Akdaş yeni şarkıyı üçü birlikte seslendirdi. Şarkıyı beğenen istanbullu musikiseverler alkışlarla sanatçıları tebrik ettiler.
Bir başka sürpriz de yine Tanburi Bestekar Tezcan Feyyaz Günday tarafından Oktay Zerrin'e yapıldı.
Koro Şefi Günday, bir yüzünde kendisinin tanburuyla çekilmiş resmi, diğer yüzünde ise Oktay Zerrin'in bestelenen yeni şarkısının notasının bulunduğu çerçeveyi armağan etti.
Oktay Zerrin"bu hayatımda aldığım en güzel hediyelerden biri oldu. Değerli bestecimize, koro ses ve saz ekibine çok teşekkür ederim"dedi.
Yine Oktay Zerrin'in başka bestelenen yeni şiirlerinin bestecilerinden ve İstanbul'da yaşayan Uğur Cuci ve Sema Turan da koroda ses sanatçısı olarak yer alıp Oktay Zerrin'e sürpriz yaptılar.
Ayrıca konser sonunda bestekar Uğur Cuci de Oktay Zerrin'e"Utanma Aşkımdan Yeşil Gözlü Kız"adlı yeni şarkısının bir notasını armağan etti. Oktay Zerrin de bestekar Uğur Cuci'ye bu ilgisi için teşekkür etti.
Koroda okunan eserler ise şöyle:
"Salim Bey'in Hicaz Peşrevi, Bir nigah et, Acaba şen misin, Kederden mi neden bilmem, Sazlar çalınır Çamlıca'nın bahçelerinde, Tel tel bağladım, Güzelim"
Ayrıca Atatürk'ün sevdiği şarkılardan"Kırmızı gülün alı var, Vardar Ovası, Dağlar dağlar, Drama içinde"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.