Kul, artık çevre kirliliğine son verdik

Kul, artık çevre kirliliğine son verdik
Yalı Mahallesinde bulunan ve ilçe çöplüğü olarak bilinen alana artık çöp dökülmesine son verildi. İlçede toplanan çöplerin biriktirildiği alanın tekrar doğaya kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Kul, bu alana çöp dökülmesine artık izin vermeyeceğiz

Samsun'un Terme ilçesinde bulunan çöplük alanına çöp dökülmesi durduruldu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, mevcut çöp alanında incelemelerde bulunarak artık bu bölgede çevre kirliliğine son verdik dedi. 4 gündür mevcut çöplerin Büyükşehir'e bağlı katı atık toplama tesisine gönderildiğini belirtin Kul, “Deniz kenarında sahille buluşan bu çöp alanının artık kullanılmayacağını belirtti. Alanda bulunan mevcut çöplerin ise biran önce uzman desteği alınarak teknik şartlar da yerine getirilerek bu alanın tekrar kazanılmasını sağlayacağız dedi. Kul, çöplük alanda incelemelerde bulunarak zabıta ekiplerinden bilgi aldı. Göreve gelmeden önce bu alanın ıslahı için verdiğimiz sözü hemen yerine getirmek için çalışmalara başladık. İlk etapta bu alana çöp dökümünü durdurduk mevcut çöpler içinde nasıl bir çalışma yapılacaksa teknik olarak inceleme yaptıracağız ve uzman kişilerin projeleriyle bu alanı ıslah edip tekrar doğaya kazandıracağız dedi. Bu bir süreci kapsayacağı için şimdi çöplüğün etrafını çevirip hayvanların da bu alanda beslenmelerini önlemeye çalışacağız” dedi.

GERİDÖNÜŞÜM PROJESİ ACİL OLARAK HAYATA GEÇİRİLECEK
Başkan Kul, “Çöp sorunu Terme'nin değil dünyanın sorunu. Çöp alanlarının bilinçsizce kullanılması çevre ve insan sağlığı açısından önü alınamaz ve geri dönülemez zararlara yol açmaktadır. Çöp bölgesi yerleşim alanlarını da tehdit etmekte büyüyen şehirlerle birlikte çöp alanları da şehre yaklaştığı için insan sağlığını da tehdit ediyor. Bizde belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız bu kapsamda ilçenin sorun haritasını çıkardıklarını belirten Kul ,halk sağlığının korunması adına da çalışmalar yapacağız. Çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm projeleri kapsamında projeler geliştireceklerini” belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.