Uluslararası Arapça ve etkinlik yarışması Samsun il finali yapıldı

Uluslararası Arapça ve etkinlik yarışması Samsun il finali yapıldı
Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalar saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Yarışmalar kapsamında ilk olarak Arapça Bilgi Yarışması yapıldı.


'5. Uluslararası Arapça Bilgi ve etkinlik yarışması Samsun il finali' Havza ilçesinde gerçekleştirildi. Samsun'u temsil etme hakkını bilgi yarışması dalında Alaçam Anadolu İHL, Arapça şiir dalında Terme Anadolu İHL'den Fatma Bayır ve Arapça hitabet dalında ise Çarşamba Anadolu İHL öğrencisi Hasan Atmaca hak kazandı.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirmeler neticesinde yarışmaya katılan 10 Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi (İHL) arasından Alaçam Anadolu İHL birinci, 19 Mayıs İHL ikinci ve Merkez İlkadım Anadolu İHL üçüncü oldu.

Bilgi yarışması sonrası yapılan Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda ise Terme Anadolu İHL birinci, Havza Anadolu İHL ikinci ve Merkez İlkadım Anadolu İHL üçüncü oldu. Yarışmaların sonuncusu olan Arapça Hitabet Yarışması'nda ise Çarşamba Anadolu İHL birinci, Bafra Anadolu İHL ikinci ve Ladik Anadolu İHL üçüncü oldu.

Jüri üyeleri Yrd. Doç Dr. Abdella Kadir Ahmed, Aya el-Katrey ve Samsun İl Uzman Vaizi Bilal Topuz'un yaptığı değerlendirmeler neticesinde 5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Sinop Bölge Finali'nde Samsun'u temsil etme hakkını bilgi yarışması dalında Alaçam Anadolu İHL, Arapça şiir dalında Terme Anadolu İHL'den Fatma Bayır ve Arapça hitabet dalında ise Çarşamba Anadolu İHL öğrencisi Hasan Atmaca hak kazandı.

Yarışmaya katkılarından dolayı plaket alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaptığı konuşmada öğrencileri tebrik etti. Daha sonra sırası ile Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas ve Havza Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Demircan tarafından öğrencilere ödülleri verilirken, katkıda bulunan jüri ve görevlilere de plaket takdim edildi.

Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas yaptığı konuşmada Arapçanın Kur'an dili olduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler öğrencilerimizi daha iyi motive etmekte. Birincilerimizden Sinop'ta da başarı beklemekteyiz. Derece giren veya giremeyen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Unutmayalım ki bu sadece bir yarışma" dedi.

Programın sonunda ise katılımcı öğrencilere belgeleri verilerek hatıra fotoğraf çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.