'Türkiyemizi göz bebeğimiz gibi koruyacağız'

'Türkiyemizi göz bebeğimiz gibi koruyacağız'
Alparslan Türkeş'in ölümüyle yetim kaldığını belirten Prof. Dr. Hanım Halilova Türkiye'nin önemine dikkat çekerek, 'Bu ülke olmasa Türk dünyası da ayakta kalamaz. Saldırıların esas sebebi bu' diye konuştu.

Azeri Türklerinin sembol ismi Türk Ocakları Samsun Şubesinde konuştu;

TÜRKEŞİ ANLATMAYA GELDİ.
Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Merhum Ebulfeyz Elçibey'in mücadele arkadaşı, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in Türk Dünyasından Sorumlu Danışmanı Prof. Dr. Hanım Halilova Alparslan Türkeş'in 17'nci vefat yıldönümü dolayısıyla Türk Ocakları Samsun Şubesinin davetlisi olarak Samsun'a geldi.
Alparslan Türkeş ve Türk Dünyası konulu panele konuşmacı olarak katılan Halilova'ya ilgi büyüktü. Alparslan Türkeş'in hayatının anlatıldığı ve izleyenleri gözyaşlarına boğan sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantı da Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan açılış konuşmasını yaptı.
Çağlayan, 'Başbuğumuzun edebiyete intikalinin 17'nci seneyi devriyesini yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi yüreklerimiz ona hasretle dolu ona özlemle dolu. Milletimize hizmet yolunda ömrünü vakfetmiş değerli büyüğümüz önce hümanizm tehditiyle, arkasından komunizm dalgasıyla ve nihayetinde bu günde milletimizin ve devletimizin en büyük sorunu olan PKK bölücü terör örgütüyle mücadele etmiş, Türk Milletini ikaz etmiş, Türklük gurur ve şuurunu, islam ahlakını türk milletine aşılamaya kendini adamıştır. Kendisine bir kez daha allahtan rahmet dilerken, yolundan yürüyecek Türk Gençlerinin yetişmesi noktasında gerek Türk Ocakları gerekse Ülkü Ocakları hizmet etmeye devam edecektir. Türk milliyetçilerini birbirlerini kırmamaya birbirimizi kucaklamaya merhum Başbuğumuzun emanetine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu gün konuşmacı olarak aramızda Türklük ve Azeri Türklerinin yaşaması adına çok önemli hizmeötler yapmış, kendini bu davaya adamış değerli Hocamız Prof. Dr. Hanım Halilova'yı ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duymaktayız' diye konuştu.

'YETİM KALDIM'

Konuşmasına 'Elçibey ve Türkeş vefat etti, ben Yetim kaldım diyerek' başlayan Prof. Dr. Hanım Halilova, Rusların Azerbaycanı işgali ve Hocalı Katliamındaki yaşanan çile dolu günleri anlattı. Azeri türklerinin hem Ruslara hem de Ermenilere karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden olan Halilova yaptığı konuşma da önemli mesajlar verdi. Halilova, 'Bugün şunu kanıtladınız ki siz gerçekten Türkün gerçek Ocağısınız. Türkün Türklük mücadelesine sahip çıkacak olan sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyetinin koruyucusu ve Türk Dünyasının başbuğu Alparslan Türkeş karşısında başımı saygıyla öne eğiyorum. Çünkü önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu milletin ismini devlete vermeseydi Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı biz işgal altındaki Türkler Türk olduğumuzu bilemezdik. Başbuğ Alparslan Türkeş bey 5 bin şehit vermeseydi, buraya komunizm girseydi sizinde bizim gibi camileriniz kapanırdı ezan sesi susturulurdu, bizim gibi Türk kelimesi yasaklanırdı. Türkiye o kadar önemlidir ki Türkiye olmasaydı 300 Milyon Türkte dünya da var olmazdı. O nedenle Türkiyemizi göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Bütün baskılar bu sebepten Türkiye üzerine olacaktır. 70 yıl bizim dilimizi dinimizi Milli kimliğimizi yasakladılar. Özellikle Türk demeye izin vermediler. İzin vermeyi bırakın düşünmeye dahi izin vermediler. İnsanlarımızı Sibirya'ya kazakistan'a sürgün ettiler. Vatan haini diye kurşuna dizdiler. Çok sıkıntılar çok ızdıraplar çektik' diye konuştu.


2015 YILI BAŞIMIZIN BELASI

2015 yılının sözde ermeni soykırımının yüzüncü yılı olduğunu belirten Halilova Türkiye'nin uyanık bir politika izlemesi gerektiğini belirterek, 'Aslında elimiz de ciddi deliller var. Hocalı soykırımı göz önünde. Çocukların kafaları kesilmiş, masum kaç insan öldürülmüş. 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiş ermeniler. Şu anda Azeri topraklarının yüzde 20 toprağı işgal altında. Şu anda baskı gören biziz. Hiç bir Türk soykırım yapmaz. Biz doğuştan gelen demokratik milletiz. 'Çırpınırdı Karadeniz' şiirinin yazarı Ahmed Cevat Rusların Azerbaycanı işgal etmesiyle, 1937 yılı Stalin döneminde tutuklandı ve “Sen Türkiye'yi seviyorsun, Sen Turancısın, Sen PanTürkistsin” suçlamalarıyla kurşuna dizilerek katledildi. Bizim aydınlarımızı yok ettiler. Türkiye ve bu coğrafya üzerine çok büyün oyunlar oynanıyor. Şu anda bu müslüman türk coğrafyasına Başbuğ ALparslan Türkeş gibi bir lider lazım. Onun gibi gerçek bir lideri özlüyor Türk Dünyası' diye konuştu. Sevgi GÜMÜŞLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.