Dünya Tiyatrolar Günü Atakum'da Kutlandı

Dünya Tiyatrolar Günü Atakum'da Kutlandı
Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, Dünya Tiyatrolar Günü tam bir şölene dönüştürülürken, bir hafta boyunca sahne alan tiyatro grupları izleyicilere birbirinden güzel oyunlar sergilediler.

21 Mart'ta başlayan ve Samsun Sanat Tiyatrosu, Samsun Seyir Tiyatrosu, Düşevi Oyuncuları, Söz Sanat Tiyatrosu, Küçükeller Tiyatrosu, Tiyatro Kum, Tiyatro Amisos gibi bir çok tiyatro topluluğunun katıldığı Atakum Tiyatro Festivali sona erdi. Tiyatro Amisos tarafından,"İyi Saatte Olsunlar" isimli oyunun ardından yapılan galada konuşan KATİB Başkanı Cem Kaynar, " Atakum,bizim nefes aldığımız oyunlarımızı özgürce sergileyebildiğimiz,sanata ve sanatçıya sahip çıkan bir yerdir. Bu nedenle bizler için çok önemlidir. Bize her zaman destek olan metin başkan'a tüm KATİB Ailesi olarak ve izleyiciler olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu tarz oyunların ve şölenlerin yapılması için Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'ni inşa ettiklerini ancak salonunda bulunan bazı eksiklikler nedeni ile açılışını gerçekleştiremediklerini belirterek sözlerine başlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Orada bu tür ve daha kapsamlı oyunları, konserleri izleyebileceksiniz. Tiyatro,müzik ve diğer sanat dallarındaki guruplarımızın katılımı ile festival düzeyinde etkinlikler yapabileceğiz. Atakum her zaman kültür ve sanatla anılmaya devam edecektir. Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun. "diye konuştu.

Başkan Burma, gala sonrası tiyatro guruplarına birer plaket sunarken, KATİB Başkan Cem Kaynar'da Başkan Burma'ya sanata katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.