BUNLAR CEMAAT DEĞİL ÖRGÜT

BUNLAR CEMAAT DEĞİL ÖRGÜT
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 40 bin kişiye hitap etti.

SAMSUN KONUŞMASI
Ülke gündemine ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, Samsun'da yapılan yatırımları anlattı. 95 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığını dile getiren Başkan Erdoğan, "Buradan İstiklal mücadelesinin ilk adımını attı. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, bir Mustafa Kemal'i anlayanlar vardır bir de Mustafa Kemal'i istismar edenler. Onun üzerinden rant sağlamaya, oraya sığınmak suretiyle yaptıkları zulümleri gizlemeye çalışanlar vardır. Bu CHP, Samsun'da CHP yok mu? Demek ki Samsun Mustafa Kemal'i anlamış bir şehirdir. Samsun sahtekarlarla, istismarcılarla, gerçek milliyetçileri, gerçek vatanseverleri birbirinden ayıran bir şehirdir. İşte Samsun bugün sağduyunun sesine kulak veriyor" dedi.

Samsun'un ülkesine, devletine, milletine bütün bunlara yönelik saldırıyı gördüğünü ve tepki verdiğini dile getiren Başkana Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samsun bugün yeniden istiklal mücadelesinin meşalesini yakıyor. CHP ne diyor. 'Biz Türkiye Cumhuriyeti kadar eskiyiz' diyor. Bizi Gazi Mustafa Kemal kurdu diyor. Kurucu partiyiz diyor. Peki CHP'nin en son geldiği nokta ne? Türkiye düşmanı Esed'in yanındalar. Çetelerin, mafyanın, karanlık örgütlerin yanındalar. Eli kanlı terör örgütlerinin yanındalar. Türkiye'ye saldıranların, ekonomiye saldıranların, Türkiye'nin kardeşliğine, birliğine, huzuruna saydıranların yanındalar. En sonunda hain bir örgütün Haşhaşi'lerin Pensilvanya'nın yanındalar. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu diye övündükleri partiyi CHP'yi aldılar Pensilvanya'nın idaresine teslim ettiler. Daha düne kadar Mustafa Kemal'in askeriyiz diyenler şimdi artık 'Pensilvanyanın askeri' oldular. Bazı CHP'liler araçlarının üzerine 'Atam izindeyiz' yazıyorlar ya o CHP'lilere sesleniyorum, artık onu çıkarın 'Hocam izindeyiz' yazısını koyun. Uygundur değil mi?"

MHP'ye de çatan Erdoğan, "Kasetlere montajlara boyun eğdi teslim oldu. O da iradesini Pensilvanya'ya teslim etti. CHP'nin Genel Müdürü, MHP'nin Genel Başkanı partilerini aldılar maalesef bu seviyelere getirdiler" dedi.

Erdoğan, dil sürçmelerini Kılıçdaroğlu'nun her yerde anlattığını belirterek, "Etme bulma dünyası. Dün şunu söylüyor 'Ben maliyeciyim nasıl para götürürüm bilirim' diyor. Hakikatken bilir. SSK'nın başındayken de götürücüydü zaten. Rahşan affıyla kurtardı" diye konuştu.

"BEDDUASI İŞE YARAMADI"

Fethullah Gülen'e yüklenen Erdoğan, "Pensilvanya'nın bedduası da işe yaramadı. 14 yıldır partimin başındayım. 11 yıldır aralıksız siz bu kardeşinizi başbakan yaptınız. Bu ülkenin gerçek sahipleri burada. Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır. Pensilvanya sen Kılıçdaroğlu'yla haşrolacaksın" dedi. Siyasetin ahlakla yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetin tek limanı ahlaktır. Siyaset ilkelerle yapılır, hedeflerle yapılır, plan, proje ile yapılır. Siyaset kasetle yapılmaz. Siyaset montajla yapılmaz. Siyaset iftira, yalanla, çamurla yapılmaz. Bu Kılıçdaroğlu bana bir iftira daha attı. Ne dedi biliyor musunuz? İsviçre bankalarında 13 bankada benim hesabım varmış. Şimdi burası İstiklal mücadelesinin başladığı yer Samsun. Buradan sesleniyorum, diyorum ki ey Kılıçdaroğlu, dürüstsen, samimi isen, karakter itibariyle sağlamsan o 13 tane hesabın nerede olduğunu çıkar. Ortaya koy. Gerekirse beraber gidelim. Bak bu kadar açık söylüyorum. O parayı alalım züğürt Kemal'sin ya paranın tamamına sana verelim. Söylüyorum hala cevap yok."

"PENSİLVANYA CEMAAT DEĞİL ÖRGÜT"

Pensilvanya dişe söz ettiği Gülen Cemaatinde her türlü ahlaksızlığın yapıldığını ileri süren Erdoğan, "Bu Pensilvanya bir cemaat değil, örgüttür. Öyle yaptıkları işler var ki bunlar aynen terör örgütünün karakterini yansıtıyor. Dedim ya bunların inine gideceğiz. Şu seçimden sonra çok daha farklı bir şekilde adımlar atacağız. Niye? Biz bu vatanı, devleti sokakta bulmadık. Gereğini yapacağız. Milletimizin bize talimatı neyse onu yapacağız. Ben kazanayım da Türkiye'ye ne olsun diye düşünüyorlar. Maşası oldukları uluslararası odakların kazanabilmesi için kendi ülkesine ihanet ediyorlar. Bu ahlaksız siyasete geçit vermeyelim. Kasetlerle, montajlarla, iftira ile yapılan siyasete siz inanıyorum 30 Martta son vereceksiniz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum