AKSOY'DAN 18 MART MESAJI

AKSOY'DAN 18 MART MESAJI
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aksoy "Bugün, tarihin eşine az rastlanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi'nin 99. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarına sönmemek ve solmamak üzere nakşolmuştur.

Çanakkale Zaferi milletimizin, birlik içinde olduğu müddetçe; dayanışma duygusuyla, mücadele ruhuyla, her türlü tehlikeyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır.

Vatan toprakları için canlarını seve seve vererek; milletimizin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, milletimizin bekasını eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, Çanakkale'de dünyada eşi benzeri olmayan destanlar yazmışlardır.

Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüz ile milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye ulaşmışlardır.

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.