BAKAN KILIÇ'TAN 18 MART MESAJI

BAKAN KILIÇ'TAN 18 MART MESAJI
Dünyada eşi ve benzerine az rastlanan, tarihimize büyük bir destan olarak geçen Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 99. yılını ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü büyük bir heyecan ile anıyoruz.

İstiklal için canını feda eden ecdadımızın bu destan sırasında vatanları ve manevi değerleri için verdikleri ulvi mücadeleyi daima hürmetle, minnetle yad edeceğiz.

Çanakkale, varoluş savaşı olduğu kadar bir milletin koskoca Alem-i İslam'ı temsil etmeye bir başına bırakılışı da demektir. Bir millet düşünün ve bütün yük omuzlarında olsun. Ve yapayalnız. İşte bu zor görevi başarıyla yerine getirebilmiş bir ecdadın torunları olmakla ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır.

Çanakkale bir destandır. Hem de unutulmaz bir destan…
Çanakkale milletimizin meşalesidir. Geçmişini aydınlattığı gibi geleceğini de daima aydınlatacak olan muhteşem bir destandır. Çanakkale şuuru sadece o günü anmakla bitmez.
O şuurla vatana ve millete değer vermekle mesele gerçek değerini bulur.
Çanakkale şuuruna uygun yaşamak ayrılığa, gayrılığa fırsat vermeden yaşamaktır.
Çanakkale şuuruna sahip olmak fitneyi, karanlık severlerin oyunlarını bertaraf etmektir.
Çanakkale şuuru dün Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çekez'iyle, Arab'ıyla vatan ve millet uğruna canını seve seve veren aziz şehitlerimizi incitmemektir.
Büyük Şairimiz merhum Akif'imiz dediği gibi;
“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”
Çanakkale şuuru, toplu vuran yüreklerle mümkündür. İşte o zaman devrin en büyük silahları bile bu inancın önünde duramamıştır, gelecekte de duramayacaktır. Karanlıktan medet umanlara bu idrakle cevap vermeliyiz.
Karanlığı aydınlığa tercih edenlerin ise asla bir Çanakkale şuuruna sahip olmadıklarını da iyi görmeliyiz. Onlar dumanlı havayı severler ancak. Ülkesini, milletini, vatan ve değerlerini koruyan Asım'ın Nesli bir gençlik yetiştirmektir Çanakkale şuuruna sahip olmak.
Çanakkale Zaferimiz esnasında şehit düşen ecdadımızın ruhu şad olsun. Onların emaneti bugün bizim boynumuzun borcudur bilinciyle Çanakkale Zaferi'mizi büyük bir destan olarak kuşaklardan kuşaklara aktaracağımıza onların ruhu maneviyyeleri karşısında söz veriyoruz.
Ecdadımız dünyanın kaderini değiştiren bu büyük destanla birlikte dünya var oldukça anılmaya devam edecektir.
99. yıldönümünü kutladığımız bu büyük destanı bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve hayırla anıyorum. Ruhları şad olsun.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.