ÇANAKKALE’Yİ ANLAYAMAYAN TÜRKİYE’Yİ ANLAYAMAZ

ÇANAKKALE’Yİ ANLAYAMAYAN TÜRKİYE’Yİ ANLAYAMAZ
Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Ahmet Yeni mesajında şunları kaydetti.

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 99. Yıldönümünü idrak ediyoruz.

TARİHİMİZ BÜYÜK ZAFERLERLE DOLU
Vatanını gönülden seven, öz değerlerine yürekten bağlı kalan Aziz Türk milleti, yıllar boyunca bağımsız kalmayı başarmış, bu uğurdaki mücadelesinde önüne çıkan tüm güçlükler ve haksızlıklar karşısında boyun eğmeden dünyadaki saygınlığını sürdürmüştür. Şanlı Türk ordusu, İstiklal Savaşı'nda düşmanlara karşı art arda kazandığı büyük zaferlerle, vatan topraklarının bütünlüğü koruyarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istiklalini ve istikbalini tüm dünyaya tanıtmıştır. Bu tarihi zaferler Türk ordusunun göstermiş olduğu üstün başarı, Aziz şehitlerimizin ve Gazilerimizin kanları ve mücadeleleri sonucunda tarih sayfalarına geçmiştir.Çanakkale Deniz Zaferimiz, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlamıştır.

Çanakkale'nin anlam ve önemi ne ciltler dolusu kitaplara ne kitaplar dolusu kütüphanelere sığar.
Çanakkalemillet olarak bizim yeniden doğduğumuz yerdir.
Çanakkale,vatansevgisininimkansızlıklarıveolumsuzluklarıyenecektekçareolduğununispatlandığıyerdir.
Çanakkalemillet anlayışının manifestosunun yazıldığı yerdir.
Çanakkale tarihin akışını değiştirdiğimiz, tarihe yön veren destanı yazdığımız yerdir.
Çanakkale Bağdat'ın, Şam'ın, Saraybosna'nın, Kudüs'ün, Bakü'nün, Üsküp'ün, Gazze'nin, Gümülcine'nin bir mezarda toplandığı yerdir.
Çanakkale, dayanışmanın, fedakârlığın ve kardeşliğin abidesinin dikildiği yerdir.
Bu topraklarınnasılvatanyapıldığınıanlamakisteyen, kutsalemanetlerikorumauğrunaödenenbüyükbedellerigörmekisteyenlerÇanakkale'yebakmalıdır.Birmilletin, vatanını, hürriyetveistiklalinikorumakiçingösterdiğifedakarlıkları, budestanınniçintarihesığdırılamayacakkadarbüyükolduğunuanlamakisteyenlerÇanakkale'yebakmalıdır.
İşte bunun için biz,Çanakkale'yi anlayamayan Türkiye'yi anlayamaz diyoruz.

ÇANAKKALE'Yİ ANLAYAMAYAN AK PARTi'Yi ANLAYAMAZ
Çanakkale'yi anlayamayan niçin tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet dediğimizi anlayamaz. Biz bunu Çanakkale'de, kabirlerinde yan yana yatan şehitlerimizden aldığımız ilhamla haykırıyoruz. Onların,her türlü fitne ve nifakı, yerle bir eden ruhlarından aldığımız güçle haykırıyoruz. İşte bu sebeple Çanakkale'yi anlayamayan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu azmi nereden aldığını anlayamaz, Ak Parti'nin 12 yıla bunca hizmeti nasıl sığdırdığını kavrayamaz. BizlerÇanakkale'dekefensizyatanbinlerceşehidimizinemanetinekararlılıklasahipçıkarak, ülkemizigeleceğe en güçlüşekildetaşımakiçinçalışıyoruz.
Bu duyguvedüşüncelerleŞehitleriAnmaGünüveÇanakkaleDenizZaferi'nin99.yıldönümündeebediyeteintikaledenkahramanlarımızıvetümşehitlerimizirahmetleveminnetleanıyor, gazilerimizeşükranlarımısunuyorum.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.